[]

yurtdışından alkol getirme limiti

duty free'den alma sınırımız nedir güncelde? gittiğimiz yerden valize 1-2 şişe koysak bir de duty free'den 2 şişe alsak sorun olur mu?




 
olabilir. olmayabilir.

tamamen şans. bir seferinde bir bavul dolusu içki getirmiştim.

başka bir seferinde yine gaza gelip bavulu doldurdum. gümrükten geçerken "gel bakalım" dediler. bavulu açtırdılar. bıraktık bütün içkileri.
  • alperz  (10.06.23 22:12:33) 
duty free de 2 litre sınır var.
kıbrıs gemi seferinde ise 3 litre sınır var.

bagaja vereceğiniz valiz e 2 litre daha alıp şans denenebilir.

bunun yanı sıra birinden çıkışta rica edebilirsiniz. 2 litre fazlam var sizin yoksa benim içkileri geçirebilir misiniz diyebilirsiniz.
  • janavarorion  (10.06.23 22:21:50) 
Toplam kişi başı 1 litre hakkınız var.

Bugüne kadar sadece Gürcistan sınırında 1 kere arandım. O gün herkesi aramışlar. Bırakılmış içkilerden oluşmuş bir içki dağı vardı orta yerde :)
  • Mirket  (10.06.23 22:24:42) 
teyzem sadece 100lük tek bir rakı getirebildi almanya'dan dün. şimdi ezmekteyim :) daha da almamışlar.


  • gadlemler  (10.06.23 22:28:16) 
EDİT : 2 litreden 1 litreye düşmüş. Şarap gibi %22 nin latında olanlarda 3 litreden 2 litreye inmiş . vayyy arkadaş yaaaaa.


  • janavarorion  (10.06.23 22:43:27) 
yüksek alkol 1 litre düşük alkol 2 litre toplamda 3 litre. duty free sınırı aşınca zaten satmıyor


  • paintov  (11.06.23 00:23:17) 
5-6 sene önceki bilgi üzerinden gidersek:

gelirken girdiğiniz diğer ülkedeki duty free sizin ülke sınırlarınızı bilmez veya karışmaz ve almanıza izin verir. oradan alıyorsunuz sonra geldiğiniz ülkeden yani türkiyeden de alıyorsunuz ve poşeti açık bırakırlarsa poşetleri birleştiriyorsunuz böylece gümrük memuru sınırları nasılsa geçmediğinizi düşünüyor tr duty free poşetlerinde olduğundan. onu da x-ray e koydurtmuyor diğer çantalarınızı koyun diyor.
  • enteg  (11.06.23 09:00:14) 
kibris ucaklari geldiginde ekstra bakma durumu oluyor bilginiz olsun. en temizi sirt cantasiyla gidip sirt cantasina doldurmak, isin icerisine bavul girdimi random oluyor gumruk kontrolu


  • monicapp  (11.06.23 09:23:42) 
bavula hic koymadim ama duty free'den ayni anda 1'er litre Metaxa, Ouzo ve Masticha almisligim var. satarken sorun yapmadilar. ki (normalde siniri soyluyorlar veya az aldiginda bak bi karton sigara daha hakkiniz var vb diyorlar)
gumruk kapisindan da gecmedim. onlar da gec demedi. acikcasi o kadar gider gelirim simdiye kadar sadece bir kere xray'den gecirdiler (onda da bi sey yoktu).

xray'den gecme tehlikesine karsi su yapilabilir, sirt cantasina koyun tam oradan once. sirt cantani da koy bla bla yapmiyorlar.

edit: Ekim 2022
edit2: simdi hatirladim yanimda erkek arkadasim vardi yani birini ona islemislerdi. yanlis bilgilendirme olmasin. ayrica sunu da unutmayin ki duty free'nin sattigi her zaman gumrugun kabul ettigi anlamina gelmiyor.
  • supergirl  (11.06.23 12:20:02 ~ 15:55:27) 
paintov+1

duty free 1 pasaporta 1 lt yuksek alkollu icki gecirtiyor. 2023 nisan
  • ala09  (11.06.23 14:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.