[]

diz eklem kireçlenmesi ile ilgili ameliyat için öneri ve görüşler

Gonartroz teşhisi yani diz ekleminin kireçlenmesi sebebiyle artık her iki kemiğin de birbirine sürttüğü bir hastamız var. zaman zaman kilitlenme yaşıyor. doktor ameliyat demiş; ameliyat ile protez yerleştirilmesi. hasta ameliyattan korkuyor, sakat kalacağını düşünüyor ama olmasa daha büyük sıkıntı gibi. ağrı kesici iğneden de(sectalon adı) bahsetmiş doktor ama işe yarayacağını pek düşünmüyoruz, böyle bir önyargımız var. hasta yaşı 66. etrafında olup da ameliyat olan, memnun kalan ya da belki iğneyi olup da memnun kalan var mıdır ? doktor önerisi de alabilirz istanbul için. her türlü görüş ve önerilerinize talibiz, teşekkürler.

yorum yapabilecek, anlayan birileri varsa diye röntgen görüntülerini bırakıyorum. Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim.


Soldan görüntü;

eksiup.com

Sağdan görüntü;

eksiup.com

Önden görüntü;

eksiup.com

 
Annem 6-7 yıl önce benzer şikayet ile mersin sistem tıp a gitti. sıvı enjeksiyon denendi. 2-3 yıl sorun yoktu ama bundan 3 yıl önce tekrar sorun oluştu. O zaman Medicalpark a gidildi ve PRP denendi. Ama şuan tekrar sıkıntı yaşamaya başladı. Şuan ilaç ve fizik tedavi ile nispeten rahatladı. fakat sanırım tekrar PRP yapılacak. Ağrıların devam etmesi durumunda son çare olarak protez düşünülüyor.

şuan yaş 69
  • janavarorion  (10.06.23 20:28:30) 
Türkiye'de diz ve kalça protezi ameliyatları çok sayıda yapılıyor (du). Artık firmalar devlete protez satmıyor. Yine de başka bir doktora daha danışırdım ameliyat öncesi. Ameliyat gerçekten şu aşamada tek çözüm mü diye. Sectalon gibi ürünler bir süre daha idare edebiliyor hastayı. Ama kesin çözüm değil çünkü vücut oraya verilen sıvıyı zamanla emiyor ve absorbe ediyor.


  • curukturpkokusu  (11.06.23 11:22:25) 
Kök hücre tedavisi düşünülebilir, araştırın derim.


  • halitkin  (11.06.23 14:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.