[]

BES ne işe yarar? Siz iptal ettiniz mi?

İşe girdiğimde BES mesajı geldi. Bireysel emeklilik ama tam olarak ne işe yarıyor? Siz kullanıyor musunuz?




 
Ben her girdiğim işyerinde iptal ettiriyorum. Aylık maaştan 300-500 lira kesip (devlet de katkı veriyor) bes hesabında biriktiriyor işte otomatik olarak.
Bana saçma geliyor. Birikim yapmak istediğimde başka türlü yapıyorum.

  • invictae  (08.06.23 22:00:12) 
İlk ayda iptal ettirmiştim. Gerekirse birikim yapamayayım çarçur olsun ama üç kuruşum üzerinden kimse kar etmesin mantığı :’)


  • ruhen hastayim ben  (08.06.23 22:35:41 ~ 22:35:53) 
devlet %25 veya 30 destek veriyordu (üstüne ekliyor) fakat ilk başta TL birikiyor, sen kurumu arayıp altın fonu vb. bişeye geçirirsen(o zaman devlet desteği yine oluyor mu bilmiyorum) okey o mantıklı olabilir ama diğer türlü TL durması ne kadar kötü biliyorsundur.

Paranı çekmen için de belli şartlar var 5-10 yıl içinde çekersen tam vermiyorlar veya devletin eklediğini tam vermiyor vs. Yani normalde para biriktiremeyip "bir güç beni zorlasın bişeyler biriksin" diyenler için bu.
  • nhk ni youkosu  (08.06.23 23:25:43) 
İlk aydan iptal. Ben yiyeyim %25 nedir.


  • baldan kaymak  (09.06.23 14:23:58) 
maaşının %3'ünü alıp senin adına biriktiriyorlar. para biriktirmek isteyip biriktiremiyorsan güzel sistem ama ben o parayı yiyeyim diyorsan ya da ben birikim anlamında daha iyi değerlendiririm diyorsan iptal edebilirsin.
mesela ben o para bes'te kalmasa kesin yerim diye düşündüğüm için iptal ettirmedim, arada bakıyorum güzel para birikmiş. paranın hangi fonlarda değerlendirileceğine de sen karar veriyorsun, agresif bir profil seçersen daha riskli yatırımlarda değerlendiriyorlar. benden kestiklerinin 2 katı kadar kazandırmışlar mesela, ben hayatta beceremezdim batırırdım.
kısacası ortalama üstü bir yatırımcı değilsen iptal etme, kenarda biriksin, profesyonel bir şirket senin adına değerlendirsin. aylık %3'lük kesinti çok koymaz, ileride bir ihtiyaç anında havadan gelen paran olur.
  • hrskrs  (09.06.23 21:19:15) 
Otomatik olanı iptal edip, kendim ayrıca ödüyorum.


  • put it in your appropriate place  (09.06.23 23:49:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.