[]

bir yatırım aracı olarak ıphone yenilemek

bir çocuğum var çocuğuma sınav sonrası ıphone 12 almıştım. 2 yıllık garantisi ekim ayında bitecek.

uzun süre kullansın diye aldığımız telefonu şimdi, değeri artınca satalım üstüne ekleyip 14 alalım diyor yurtdışından. yine kayıt ücreti filan cepten 15 20 bin civarı para çıkacak.

satılacak telefon kaç para çok bilimyorum.10 bin liraya almıştık. şimdi bugün sıfırı 37 bin lira. ikinci eli 22 23 civarı sanırım.

ben de, buna böyle bakarsak cepten her iki senede bir para çıkacak diye bakıyorum. ama onun bakış açısı da doğru.

sizce ne yapmalı. demek istediğim bu telefonu 22 civarı satıp 16 lira masraf ile ıphone 14 almak mantıklı mı, yoksa bu telefonu 3 veya 4 sene daha kullanması mantıklı mı. evet bir kar var ama o karı elde tutmak için durmadan para harcamak gerekiyor.

bu arada telefon olayına bakış açım şöyle; kendim 4 senelik en düşük samsung modelini kullanıyorum. bana kalsa bir 4 sene daha kullanırım. bozulursa en ucuz telefonu alır kullanmaya devam ederim. ayrıca hayatımda hiç ikinci el bir elektronik eşya almadım satmadım. telefon satmak ürkütücü geliyor.

 
şu an satacağınız telefonun piyasası kaç lira? ne kadara satmayı düşünüyorsunuz?


  • mustafakesekci  (08.06.23 14:27:34) 
satıp yurtdışından sıfırını alabilirsiniz cüzi fark olur. ama yurtdışından aldığınızı 3 yıl satamazsınız alan kişi kullanamaz kendi üstüne kayıt yaptırmazsa.


  • jelly bear  (08.06.23 14:34:28) 
iphone kolay bozulan bir cihaz değil ki garanti bitince paniğe kapılasınız. eğer maddi olarak çok rahat bir hayatınız toksa gereksiz bir harcama olur bence.

eşime çıktığı zaman iphone xs almıştık, bu sene yenileyelim diyip geçen ay 14 aldık yurtdışına çıktığımızda. ki telefon halen cayır cayır çalışıyor.

bence ufaklık yeni telefon almak istiyor ve kısmen geçerli argümanlar hazırlamış :))
  • teritori  (08.06.23 14:36:56) 
12im olsa degistirirdim. asiri karli bi sey degil bence ama


  • ala09  (08.06.23 15:02:07) 
2 sene erken bir sure bence. Hadi 3-4 olsa anlarim? Zaten bozulacak, bozulunca daha pahaliya almak var isin ucunda ama su an bir sorun yokken sifirlamaj cok mantikli gelmedi. Kendimden ornek vereyim; ben gecen hafta 14 pro aldim mesela ama benim eski cihax 11 idi ve 4 yila varmisti. Zam gormeden alayim dedim iyi ki de oyle yapmisin, son 2 zammi yemeden aldimx


  • mor oje  (08.06.23 16:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.