[]

Yurtdışı uçuşlarda kaç saat önce havaalanına gidilmeli?

İç hatlara kıyasla farklı uygulamalar nelerdir?




 
pasaport kuyrugu. ist airportta mesafeler yurumeler uzun suruyor o yuzden oraya min 3 saat kala varmak iyi olur


  • ala09  (08.06.23 11:49:59) 
pasaportta kuyruk olmuyor, daha doğrusu insanlar e-pasaporttan otomatik geçmeyi bilmediklerinden bankolarda kuyruk oluyor, çok da basit bir işlem. pasaportu okutup turnikeye giriyosun, parmak izini okutup geçiyosun. toplam 1 dakika sürmüyor. check-in için de online check-in yaptıktan sonra self-servis bagaj teslim gişeleri var, ordan 1-2 dk içinde valizini otomatik verip gönderiyosun. 2 saat önce orda olsanız rahatlıkla yeter. sadece güvenlik kontrolde 10-15 dk belki sıra olur, o da maksimum.


  • mustafakesekci  (08.06.23 12:53:13) 
2 ila 2,5 saat arası idaaldir.


  • PuraVida  (08.06.23 14:00:59) 
3 saat genel tavsiye edilen, bir aksaklik cikma ihtimalini de goze alarak.

Ben hic epasaporttan gecmedim istanbul havalimaninda cunku hic gormedim. Yani nerede nasil bu epasaportlar belli degil. O yuzden "pasapaortta kuyruk yok aslinda" uygun bir tavsiye mi bilemedim.

Binilecek ucaga gore thy'ye bagaj valizi verebilmek icin cok yogunluk olabiliyor. orada 1 saat bekledigim oldu. Self servis bagaj teslimini de hic gormedim.
  • hot potato  (08.06.23 14:08:30 ~ 14:09:18) 
epasaportta da kuyruk oluyor. sabihada cok denk geldim ist airporttaki daha azdi. fyi


  • ala09  (08.06.23 14:16:35) 
@hot potato

son 1 yılda 8 kere istanbul havalimanından yurtdışına uçtum. e-pasaport turnikeleri pasaport kontrol sırasının en solunda, mutlaka deneyin bugüne kadar neden kullanmadım diyeceksiniz. self servis bagaj teslim de E ve F kontuarlarında yanlış hatırlamıyorsam, herhangi bir görevliye sorarsanız yönlendirir. uçuşa 10 saat kala bile valizinizi ordan verip kafanız rahat havaalanında vakit geçirebilirsiniz. bu arada bu iki kolaylık sabiha gökçen'de de var. teknoloji artık işleri hem kolaylaştırdı, hem hızlandırdı. kullanmayı ihmal etmeyin derim.

www.youtube.com

www.youtube.com
  • mustafakesekci  (08.06.23 14:19:12 ~ 14:21:17) 
3 saat her zaman en garantisidir.


  • mstiteltr90  (08.06.23 14:23:41) 
hep gider gelirim. 1 saat kala giderim ama hep pisman olurum yetisemiycem diye. guvenliklere pek guvenmiyorum. bir umre grubuna denk gelirseniz yandiniz.

e-pasaport bos oluyor.
pulunuzu neyin hazirlayin onu gene sormak icin polisle konusmaniz gerekiyor cok kisa.

iki guvenlik var biliyorsunuz. ikincisinde cantalarda sivi mivi olmasin ki ac cikar uzun surmesin. ikisinde de hizlica hecmek gecmek icin ustunuzde cok metalli seyler giymeyin. saatiniz yuzugunuz filan her seyinizi onceden cikarip cantaniza veya montun cebine koyun ki hazir olsun.

1. guvenligi gectikten sonra asagi verilecek bavul varsa hemen kosup onu halledin. pegasus'ta otomatik bagaj teslim var otomatla o guzel (benim gene bankoya gitmem gerekti bagaj etiketi vermedigi icin ama gene de hizliydi)

onu verdikten sonra pasaporttan gecip ikinci guvenlikten gececeksiniz. sonra tek kalan kapiya gitmek oluyor. bunda zaten sira olur. yarim saat once bu noktada olsaniz sorun cikmaz. hatta son dakka gecmisligim var ama yatirim tavsiyesi degildir, bazen kapilari erken kapatiyolar.
  • supergirl  (08.06.23 23:32:04 ~ 23:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.