[]

torunum oturacak evden çık diye ev sahibi

kontratın 4. yılı dolmak üzere. torunum oturacak kontratın yılı dolunca çıkar mısın dedi, ben de ihtar çekmesi gerektiğini söyledim. bu durumda zorunlu olarak çıkarabilir mi? yüzde 25 zammı kiraya ekleyip oturmaya devam edebilir miyim? kanunen böyle hakkım var mı veya ihtar çektikten sonra çıkmazsam ne kadar zaman sonra gelip çıkarabiliyorlar?

açıkçası zaten çıkma planım vardı ancak madem öyle; boya badana yaptırmadan, depozitomu tam olarak ve taşınma parası da isteyerek çıkma pazarlığı yapacağım fakat kanunen durum nedir öğrenmek istiyorum.


 
mahkeme kararı dışında çıkmanı zorunlu kılan bir şey yok. karşılıklı oturup anlaşırsanız sorun kalmaz.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (08.06.23 11:38:17) 
mahkemede ispatlarsa durumunu evet tahliye edebilir.


  • nuisance  (08.06.23 11:42:58) 
Torun sanki 1. derece akraba degil ya. Akrabam oturacak cik meselesi 1. derece icin gecerli onun da sartlari var.

Anlasabilmek en guzeli su donemde cunku kanun huku da bu konuda dolmus durumda cozum yok yani.
  • wallcan  (08.06.23 12:00:54) 
Torun alt soy olsa da birinci derece değil. Madem çıkmayı düşünüyordunuz pazarlık yapıp taşınma masraflarınızı isteyip çıkın.


  • ruhen hastayim ben  (08.06.23 12:42:01) 
Altsoyu olduğu için kanunen çıkarabilir.
Siz de %25 zam yaparak oturmaya devam edebilirsiniz mahkeme sonuçlanana kadar.

Topuğunuza sıkacağını veya huzurunuzu kaçıracağını düşünmüyorsanız mahkeme yoluna gitmesini söyleyin. Mahkemeyi kazanıp sizi evden çıkaracağı çok yüksek ihtimal ama 1-2 yıl sürecek. O süreçte de kiranız yükselmiş gibi kenara para atın ki hem mahkeme masrafını hem de yeni evin depozitosunu vs. biriktirmiş olun.

Şu an evimdeki kiracı "100 bin TL ver, evinden çıkayım" dese hiç düşünmeden öderim. Bu ev çok pahalı veya büyük bir ev de değil ama sonuçta daha kazançlı çıkıyorum 100 bin TL ödeyince. O yüzden bir ev sahibinin torununu bahane edip kiracısını çıkartmak istemesi gayet olası.
Aynı şekilde ev sahibin "100 bin TL vereyim evden çık" dese kabul etmem. Garip bir ortamdayız.

Aklınızda olsun ki sadece ihtar çekerse ve siz evden çıkarsanız başkasına kiraya verebiliyor sanırım. Başkasına kiraya verse de sizin hukuki bir hakkınız olmuyor mahkeme sonucu olmazsa.
  • michael_knight  (08.06.23 13:14:07) 
altsoy ustsoy degil. birinci derece akraba gerekiyor.

o yuzden torununun sorunuyla torununun birinci derece akrabalari ilgilebilir. kardes bile ikinci derece akrabadir.
  • alperz  (08.06.23 14:17:39) 
Torunu kişinin altsoyudur.
"Türk Borçlar Kanunu - Madde 350" olarak arayıp ilgili kanun maddesini bulabilirsiniz.

  • michael_knight  (08.06.23 15:01:23) 
aa birinci derece akraba demiyormus. ogrenmis olduk vay be…


  • alperz  (08.06.23 15:16:24) 
Ben bu hikayedeki torun oluyorum. Gerçi şu anki gibi kiraların saçmalamadığı bir dönemdi.

Gerçekten böyle bir hakkı var. Noterden usülünce ihtar çektik. Süreç uzamasın diye taşınma masraflarını karşıladık.

Fakat belli bir süre kiraya vermeme şartı da var yani takip etmenizi de öneririm torun ayağına çıkarıp kiraya verirse öttürün onu.
  • denizgonen  (08.06.23 17:23:11) 
Evden çıkmak istiyorsanız, depozito, emlakçı ve taşınma masraflarımı karşılayın diyin.
Çıkmak istemiyorsanız, ihtarname çeksin, kontrat yılınız dolunca dava açar. İlk celsesi, 6-7 ay sonra görülür. Dava 1-2 yıl sürer. Kaybedince masrafları siz ödersiniz ama %25 zamla oturacağınız için karda olursunuz zaten. Bu arada, 3 sene botunca, evi başkasına kiraya veremez. Eğer verirse dava açabilirsniz. 12 ay kira paranız kadar tazminat alırsınız.

  • PhoenixRising  (08.06.23 19:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.