[]

Mal sahibinin iş yerinden çık demesi

Merhaba arkadaşlar,

bundan 2 yıl önce bir daireyi ofis olarak kiraladım, sözleşme senelik olarak yapıldı, daireyi ilk kiraladığımda günlerce boyasını badanasını yaptık, eskimiş dolap kapaklarını tek tek zımparalayıp boyadık. WC eski tip alaturka idi kırdırdım sıfırdan klozet taktırdım yerleri fayans döşettim. ofisin tamamını halıfleks yaptırdım eski bozuk jaluzileri söküp sıfır zebra perde yaptırdım tüm pencerelere.

enflasyonun artmasıyla en son geçen kasımda mal sahibi ile konuşup %45 zamlı olarak ödedim kirayı, kendisine de hak verdiğimi imkanım olsa daha da fazla zam yapılmasına razı olacağımı da ilettim.


Bu arada işim gereği ofise bir sürü yatırım yapmak zorunda kaldım, özel internet bağlantısı, güvenlik kamerası, alarm sistemi, yangın alarmı, ups bağlantısı vs.

Neyse geçenlerde hiç gelmeyen dükkan sahibi çaldı kapımı, hoş geldin hoş gördük filan derken çıkardı ağzından baklayı, kendi ofisinin sahibi bunu ofisinden çıkartıyormuş bu da benim ofise geçecekmiş o yüzden çıkmamı istedi, böyle bir şey olmasa sittin sene kal önemli değil ama beni de çıkartınca ben de senden istemek zorunda kaldım dedi.

O anki stres ve kafa karışıklığı ile peki dedim, şaşırdı adam hatta yüzü gülerek çıktı çıkarken de sağol anlayışla karşıladığın için dedi.

Sonra eşimi aradım anlattım neden hemen kabul ettiğimi, neden itiraz etmediğimi sordu ben de ona anlamadım bir anda kabul ettim basiretim bağlandı dedim. Aradan geçen zaman diliminde kiralık/satılık daire ararken iyice sinirlerim gerildi günlerdir uyuyamıyorum en son dün aradım mal sahibini ve ben o an düşünemeden cevap verdim ama benim buraya yaptığım yatırım ve buradaki tüm alt yapının başka bir yere taşınmasının maliyeti 150K'dan fazla bunları ben o an düşünemedim vs dedim, peki ne yapacağız dedi ne önerirsin dedi ben bilemem ben bu şartlar altında buradan çıkamam sadece 2 yıl oturacağımı bilseydim bu kadar masraf yapmazdım dedim. biraz düşünelim o zaman bir çözüm bulalım dedi kapadı telefonu.

Şimdi sorum şu, bugün yarın aradığında bana ne gibi çözümle gelebilir ve tavrım ne olmalı, aynı baştaki hatayı tekrar yapmak istemiyorum.

 
Bence bir avukata vekaletname verin, ücreti neyse ödeyin, durumu da anlatın, sözleşmenizi, dairenin eski fotoğrafları, yaptığınız masrafların faturaları vb. hepsini toplayın, güzel bir dosya oluşturun ve avukata teslim edin. Sonra sizin yerinize o telefon etsin. Şimdi nereden baksanız 10 bin avukata vereceksiniz diyelim, diğer türlü 250 bin zarardasınız...


  • malheiros  (08.06.23 10:52:05) 
@malheiros, henüz o seviyeye gelmedi muhtemelen durum, zaten o seviyeye gelirse tek seçenek hukuki yollar ve avukat aracılığı ile çözüm ama benim sorum bu noktaya gelmeden önce mutlaka arayacak beni ne sunabilir, ne önerebilir ve benim tavrım ne olmalı?


  • solo  (08.06.23 10:57:33) 
Hocam adam şimdiden sizin yeri kiraya verme, kendi eşyalarını taşıma vb. işlemleri başlatmıştır. Yarın kapınıza nakliyeci dayanır, sizin tavrınızdan mal sahibi "ben eşyalarımı getirir, bunun eşyaları da aynı nakliyeciye yükletir gönderirim" diye bile düşünmüştür. Siz hemen ya kendiniz (veya eşiniz) açın konuşun, ya da avukata konuşturun ki bence avukat olması adamın gözünde "ya bu o kadar da kolay lokma değilmiş" diye düşünsün.


  • malheiros  (08.06.23 11:06:21) 
onun yaptığı gibi yapacaksınız :)

ne teklifle gelirse gelsin, 'biraz düşünüp döneyim' diyeceksiniz. gelen teklif olumlu bile görünse. sonra etraftan bi kaç kişiye danışırsanız zaten artısını eksisini daha rahat görürsünüz.
  • brkylmz  (08.06.23 11:07:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.