[]

köpek ve ata arabasına karşı yarıştırılan 100 metreci kimdi ?

ben böyle bir akşam haberi izlediğimi hatırlıyorum çocukluğuma dair.
90'lar sonu.

Bir siyahi atlet; köpek ve at arabasına karşı yarışıyordu. ya da öyle bir şey.

iş yerinde arkadaşlarla konuşurken bahsettim kimse anımsamadı. google'da baktım bulamadım. acaba ben mi uydurdum bu haberi ? var mı hatırlayan?

 
Öyle bir yarış hatırlamıyorum ama Usain Bolt 100 metre rekorunu kırdığında pek çok belgeselde böyle karşılaştırmalara yapıldığını hatırlıyorum.

Zaten köpeğin, at arabasının vs. hızının ne olduğu belli. Onlarla aynı anda yarışmayı kabul edecek bir atlet olmamıştır gibi geliyor bana.
Belki aklınızda kalan buna benzer bir belgeseldir:
youtu.be
  • michael_knight  (08.06.23 13:26:28) 
ben de at arabası ve spor araba ile yarıştığını hatırlıyorum bir atletin. hatta Donovan Bailey diyesim var ama googleda bulamadım.

yarışı bile hatırlıyorum. akşam saatinde yapılmıştı.
  • teritori  (08.06.23 14:05:01) 
Jesse Owens
At ile yarışmıştı. Videoları var.

  • Ruprect  (08.06.23 14:12:17) 
teşekkürler cevaplar için.

hatırladığım kadarıyla at arabasını geçip köpeğe geçiliyodu.
jesse owens 1930'lardan, benim dediğim 90'lı yıllarda bir şeydi. kim bilir belki de hiç böyle bir şey yaşanmadı! :)
  • mvpatakan  (09.06.23 03:48:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.