[]

Su tüketim soru 3; şofben

Evet serüvenim devam ediyor.
Su firmasında teknik kısımdan sorumlu tanıdık buldum.
Su ana kadar yaptıklarım;
Iki gece yatmadan sayaca baktim, sabah kalkinca baktım. Değişim yok, varsa da çok minimal 1-2 fl anca olabilir. Ama farki aciklayacak bir şey yok.

Duş; 1 dakikada 10 litre.
Sifon; 1 çekişte 13l... Bu baya fazla çünkü eski tip, önceki ev yeniydi ici haliyle sistem de yeniydi. Burada yüzde 40-50 fark olabiliyor kullanimda. Yeni sifon sistemi takacagim (küçük buton 3l, büyük 6 l kullanan). Eşim sürekli evde, ben de haftada 4-5 gun evdeyim haliyle sifon baya cekiliyor.
Bulaşık;10l civarı. Günde bir.
Çamaşır;50 civarı. Haftada iki.
Musluk; 1 dakikada 5 l.

Bunlardan sonra her şeyi hesaplayinca günlük 340-350l civari çıkıyor (dus+tahmini musluk+bulaşık+14-15 kere sifon cekmek)
Şu an son 3 günde ortalama 450-550 arasi bir tüketimim var. Yani günlük 100-120 litreyi aciklayamiyorum.
Bugün her şeyi takip ettik, 100l civari fark çıktı gün içinde.
Ama sayacta sorun yok. Duş alirken takip ettim, doğru hesaplama. 30 lt su doldurdum, doğru hesapladi vs. Yani hiçbir şekilde sayacta yaptığım testlerde sorun olmadi.

Neyse adami aradim, açıkladım. Adam da dogruladi çok tüketim olduğunu. Ya dedi bulunmasi zor bir yerde kaçak var ve o noktada tesisatci lazım. Ya da elektrikli sofbende dışarı cikmayan bir kaçak var dedi ve Fransızca "groupe de sécurité" denilen bir şeyin doğru calismazsa sofben cok isindigi zaman suyu baska yerlere salabilecegini söyledi. Bunun adi galiba güvenlik musluğu mu ne fotosu şu;
www.leroymerlin.fr

Şimdi merak ettiğim; şofbenin böyle bir kaçağı olabilir mi? Altından o fotodaki beyaz seyden su damliyor ama altinda büyük kap var, imkansiz 100l olmasi günde.

Fikirlerinizi merak ettim sofben konusunda. Ev sahibi tesisatci tanıdığa soracak ne olabilir diye.

 
hiç bahsedilmemiş, acaba evde su arıtma cihazı olabilir mi ?Günde ortalama 10 litre arıtma cihazı kullanılsa 100L atık su atar.


  • janavarorion  (07.06.23 23:30:07 ~ 23:30:24) 
@janavarorion; hayır yok.
Su direkt dağdan geliyor eve.

  • logisticsmanager  (07.06.23 23:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.