[]

Mühendislik bölümlerinde işsizlik ne durumda?

Makina, elektrik elektronik, bilgisayar müh gibi popüler mühendisliklerde iş bulma sıkıntısı ne durumda?




 
ing bilen konuşan, işten korkmayan, gelişime açık bir bilg. müh. iş bulamıyorsa çok ciddi bir sorunu vardır


  • azeroth  (07.06.23 20:58:34 ~ 20:58:55) 
pcde iş bulamama çok zor.
diğerleri de bi şekilde buluyor.

  • jelly bear  (07.06.23 21:04:27) 
Makine zor açıkçası. Teknik bölümler zor. Çok şey istiyorlar. İşsiz kaldığım zamanlar olsa da hep buldum. Ama çalışma ortamı olarak zor. Ortam sorun olmaz dersen kısa sürede bulabilirsin. Bilgisayar zaten altın çağını yaşıyor ama o da sıkıntıya girecek. Çok fazla başlangıç seviyesinde insan var. İşlerin yürümesi için daha tecrübeli kişiler gerekiyor. Elektronik pek parlak değil. Makinede en temelden başlarsan bir gün fabrika müdürü, genel müdür, patron olabilirsin. Önü çok açık. Ama bu da yıllar alıyor. Çaba gerekiyor. Mühendislik genel olarak kolay değil.


  • dissendium  (07.06.23 21:45:14) 
Rezervuar muhendisiyim. Yeni mezunlarin is bulmasi 2014'ten beri cok zor. Sektor az sayida ve nitelikli muhendis ise aliyor. Iklim degisikligi, yenilenebilir enerji vs'nin trend olmasi ile sektorde is bulmak daha da zorlasti. Orta Dogu ulkeleri dahi yabanci muhendis alimini azaltti. Sadece benim gibi zamaninda bu is icin cok ozveride bulunmus, otellerde, petrol platformlarinda, petrol sahalarinda yasamis muhendisler is bulabiliyor. Yeni mezunlarin sansi yok.

Yalniz tutunabilenlerin isleri ve maaslari cok iyi. Bizim sirkette yillik $100.000 USD'in altinda maas alan petrol muhendisi yok.
  • thetruenorthstrongandfree  (07.06.23 23:32:22) 
simdiki aklim olsa muhendislik okumazdim. is bulsan da maaslar dusuk.
yok illa muhendis olacam diyorsan tavsiyem makina olur.

  • cooperr  (08.06.23 01:45:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.