[]

Kedi sahipleri lütfen yardım

iki kedim var, kolay kolay 2 günden fazla kedilerinden ayrılabilen biri değilim. Geçen yaz 6 gün evde yalnız kaldılar her gün kardeşim ikişer saat uğradı ona rağmen inanılmaz vicdan azabı çektim.

Halledilmesi gereken bir iş için bir hafta ankara’da olmam gerekiyor şimdi. Pazar gecesi çıkıp ertesi hafta pazartesi sabah dönmeyi planlıyorum. Kedilerim gün içinde mevcut mama ve sudan kontrollü yiyorlar. O konuda problem yok. Evde kamera da var. İki opsiyonum var, A opsiyonu:

1- Pazartesi kardeşim 2 saat uğrayacak
2- Salı günü 1 saat uğrayacak
3- Çarşamba annem 30dk
4- Cuma,ctsi, pazar annem 1er saat uğrayacaklar eve. Mama su kum temizliği vs.

Kedilerle araları iyi.
Pazartesi sabah ben dönmüş olacağım.

B opsiyonu:
Antalyadan Ankaraya arabayla 6-7 saat kendim gidip kedileri de yanımda götüreceğim. Büyük kedi 5 yaşında uzun yol tecrübesi var problemsiz. Küçük kedi 1 yaşında 10 dakika tecrübesi var o yüzden bilemiyorum. Gideceğim eve boş olacak yanımda onları da götürebilirim eşyalarıyla birlikte. Arabada tek olacağım için bundan korkuyorum. Ama dönüşte tek olmayacağım. Süre yine bir hafta.

Siz olsanız hangisini seçersiniz ve neden? Sizce hangisi kediler için daha az eziyet olur?:(

Teşekkürler

 
b diyorum. 1 hafta yokluk yaşatmak kedilere büyük işkence.

tecrübe: iki kedi 10+sene.
  • gule gule  (07.06.23 19:43:05 ~ 19:44:09) 
Kedileri bir haftalığına taşımayın, çok daha büyük stres olur. Her gün biri uğrayacaksa daha ne olsun.


  • kobuzchu kiz  (07.06.23 19:43:12) 
Aynen A opsiyonu diyorum ben de. Kediler aliskin olduklari yerde kalsin, arkadasin ve annen eve gelsin. Birlikte kaldiklari insanlardan cok yasadiklari yeri bbenimsiyorlar tecrubeyle sabit :D


  • e mice  (07.06.23 19:45:09 ~ 19:55:33) 
A


  • ala09  (07.06.23 19:51:15) 
Ben net evde birakirdirm. B opsiyonu acik ara cok daha fazla eziyet.


  • hot potato  (07.06.23 19:56:55) 
Kediler mekan değiştirince ürker tedirgin olur. En az 2-3 gün yeni yere alışma süreci olarak geçer zaten. 1 hafta için hayvanları ordan oraya götürmek eziyet olur.kesinlikle A


  • yazdonumu  (07.06.23 19:59:53) 
Kedilerle asgari zaman geçiren herkes A der, 10 sene kedi bakıp B diyen varsa 10 sene kediler ona bakmıştır.

Mekan değişikliği kedilerde travma yaratır, kediler yolu sevmez. Kedi evde kalır, köpek yalnız bırakılmaz. Bu kadar basit.
  • knazım  (07.06.23 20:50:15) 
Vay be bensiz de yaşayabiliyorlar yani. Ben de yavrularım yalnız kalınca küsüyor diye tribe giriyordum sanırım kendimi kandırmışıım :)


  • sacrilegious  (07.06.23 20:58:04) 
A tereddütsüz.
Abartmışsınız gerçekten.

  • sibertenik  (07.06.23 23:10:05) 
Ben de kedi yalnız bırakmamaya çalışıyorum özen gösteriyorum, hatta dev uyuzum bu konuda öyle diyim.

Fakat 1 haftada 2 defa şehirler arası yolculuk ve yeni ev tam o eve azzzcık alışırken geri dönmek daha canlarını sıkar kedilerin her gün eve uğruyacak azcık hayvanların etrafında dolanacak biri varsa A daha makul gözüküyor.
  • hedep  (07.06.23 23:17:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.