[]

yeni ssd taktırdığım eski laptop aniden kapanıyor

2009 model eski dell laptobum format atmama rağmen çok yavaş çalışıyordu ve hdd'si çok bozulmuştu %30 seviyelerdeydi durumu son olarak.

yeni ssd taktırdım. ssd o kadar hızlı çalışıyor ki işlemci hızı aşırı hızlı yükseliyor ve fanı onu soğutmaya yetmiyor ve pc kendiliğinden kapanıyor. 38'lerden 103 santigrat derecelere 10 sn gibi bir sürede çıkıyor işlemci hızı.

ssd taktırdığım yetkili servise de sordum, doğrudan ssd ile ilgisi olmadığını söylediler ama ssd taktırmadan önce böyle bir sorun olmadığını söyledim.

bu durumda ne yapmam gerekiyor? tekrar servise götüreceğim ama bana kalırsa yeni bir ssd'yi böyle eski bir makine kaldıramadı.

 
hdd/ssd kendisine iletilen veriyi yazar, eğer hızlı ise hızlı yazar ve çabuk boşa çıkar, fakat işlemci "bu boşa çıktı ben daha kapasitemi aşıp daha hızlı veri göndereyim" demez ki. 2009 bayağı eski model, sizin laptop'ta ssd takmak için ön arka kapağı klaveyeyi falan sökmek durumunda kaldıysanız, belki işlemcinin heatsink ile olan bağlantısını da bozmuşsunuzdur veya farkında olmadan fan kablolarını çıkarmışsınızdır.


  • malheiros  (07.06.23 19:26:25) 
ben yapmadım işlemi, servis yaptı. fan kablolarını çıkardılarsa bunu bilemiyorum. ama makine en fazla 10 dk çalışabiliyor. tarayıcıda bir sayfa açtığım anda işlemci ısısı anormal artıyor ve kapanıyor.

eski makine yeni ssd'yi kaldırmıyor gibi bir sorun olabilir mi? yani donanımsal bir uyuşmazlık gibi?
  • yetkili birine benzeyen abi  (07.06.23 19:33:08 ~ 19:33:19) 
olmaz. servis bir halt yemiş, siz geri götürün kontrol etsinler.


  • malheiros  (07.06.23 19:35:15) 
Sistem win 10 ise, win7 gibi Farklı bir işletim deneyin bir süre.


  • diyecevaplandı  (07.06.23 20:15:33) 
hayır sistem win7. zaten win10 desteklemiyor makine.
10 dk bile dayanamadan kapanması normal değil.

  • yetkili birine benzeyen abi  (07.06.23 20:25:14) 
+1 @malheiros, işlemci hızının aniden artmasının SSD ile hiçbir ilgisi yok. Cihazı sessiz bir ortamda açın, ısındığı zaman net bir fan sesi duyuyor musunuz, hava çıkışlarından sıcak hava çıkıyor mu, önce ona bakın.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (07.06.23 21:19:56) 
Söküp takma sırasında, CPU üzerindeki termal macun yerinden oynamış olabilir. Eğer böyleyse, gözle farketmeniz de zor olur.

CPU'nun termal macununu yeniletin.
  • alfired  (08.06.23 04:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.