[]

Ses kartına stüdyo monitoru takmadan nasıl ses alırım?

Saçma soru gibi gelebilir ama ilk kez uğraşıyorum ses kartı ile.
Ses kartıma 5 + 1 RCA kablolu hoparlörümü bağlayabilir miyim?

Ses kartım Audient EVO4 (www.amazon.com.tr ve sadece jack girişi bulunuyor. Buna RCA'yı bağlamam mümkün mü yoksa kulaklığa mahkum muyum?

Gitarı amfiye bağlayacağım, amfi önüne mikrofon koyacağım, mikrofonun output'u ses kartına vereceğim ve RCA hoparlörlerimi ses kartına bağlayacağım. (RCA'yı sağ sol jack'a dönüştürmem gerek bir şekilde tabi) Mümkün müdür böyle bir şey?

Teşekkürler

 
Buna 5.1 hoparlör bağlayamazsın. Nasıl RCA bağlantıları var?

Aporlonlar ney?
  • alperz  (07.06.23 18:29:56) 
@alperz
aparlörler mikado 5+1 (www.trendyol.com), PC'ye kırmızı ve beyaz RCA kablonun takılı olduğu 3.5 mm adaptör vasıtasıyla bağlanıyor. zaten konser vermeyeceğim, accık sesi dışarı versin yeter diye düşündüm. kırmızı ve beyaz RCA yı jack'a dönüştüren 2 adaptör bulayım sonra beyazı L kırmızıyı da R'ye takarım EVO'da belki böyle çalışır diye düşündüm ama sanıyorum olmuyor dediğinize göre :(

bu durumda şöyle bir şey almak zorundayım sanırım? www.thomann.de (bu da 2-3 ayda bozuluyormuş gerçi daha iyi bir şey bakmak lazım o zaman)
  • gcx  (07.06.23 18:35:38) 
ileriye referans olması için belirteyim. RCA'yı 3.5 mm stereo girişe çeviren bir dönüştürücü aldım 50 liraya, çıkan 3.5 mm stereo'yu da jack'a dönüştürücü alıp onu da taktım ve ses kartının stereo çıkışlarından birine taktım. şu an gayet güzel ses alabiliyorum.

dönüştürücüler şunlar:
- 1. st3.myideasoft.com (RCA to 3.5 mm stereo)
- 2. productimages.hepsiburada.net (3.5 mm to jack)

ihtiyacı olan böyle çözebilir.
  • gcx  (13.06.23 13:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.