[]

Asker Yoklama Kaçağı - Yurtdışı

Merhaba,

Haziran 2022'de doktoramı bitirdim. Şimdi post doktora için eylül'de bir yıl için İngiltere'ye gideceğim. Bugün e-devlet'ten mesaj geldi. Bir yıldır asker yoklama kaçağı olarak gözüküyormuşum. (E-devlette 2024'e kadar tecilim olduğu yazıyordu ama doktora bitince aslında tecil kalkıyormuş.)

Eylül'de İngiltere'ye gitmeden önce gümrükte sorun yaşamamak için nasıl bir yol izlemeyelim sizce? Anladığım kadarıyla şimdilik yurtdışına çıkışım için bir problem yok, ancak soruşturma açılır mı diye endişleniyorum.


İstisnai bir durumun içindeyim. Böyle bir durum yaşamış olan veya ne yapılacağını bilenler yardımcı olabilir mi?
Teşekkür ederim.

 
Hakkinizda bu sebepten acilmis dava ve hatta sanirim daha dogrusu mahkeme sonucu kesinlesmis ceza, yurtdisina cikis yasagi vs. olmadikca yurtdisina cikmanizda bir engel yok.

Olup olacagi gbt yaptiklarinda(pasaport kontrolunde buna bakilmiyordu gibi sanki) size tutanak tutar, imza attirir ve birakirlar.

Bu tutanak sonrasi veya kendiliginden eger askerlik subeniz savciliga bildirir sonra da savci sorusturma acarsa o asamada basiniz agrimaya baslayabilir ama bu durumda birkac yuzbin insan var sanirim. Pek uzerine gidilen bi mevzu degil.

Ha ama idari para cezasini yapistirirlar. Bir sonraki afta silinir veya odersiniz veya askere artik. Tipik dongu bu sekilde.
  • jnlbnnn  (07.06.23 21:08:30) 
Böyle bir durumda olanlar için güncelleme:
Yoklamamı yaptırdım 31 Aralık tarihine kadar yoklama içerisindeyim. O döneme kadar yurtdışına gideceğim için konsolosluktan erteleteceğim.

  • JusticeBooster  (09.06.23 15:15:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.