[]

Spordan sonra bayılayazmak

Yarı tok şekilde 19.30 gibi spora giriyorum, 21.30 - 22.00 gibi de çıkıyorum. Çok ağır spor yapmıyorum; yoga dersi, step/spinning dersi falan derken 3 saati buluyor. Vaktim olursa ağırlık da çalışıyorum.

Yemeği maalesef 22.30 gibi yiyorum. Ama duştan çıkıp eve gidip yemek yiyene kadar geçen sürede çok halsiz ve sinirli oluyorum. Bunu engellemek için spordan çıkınca yarım muz, fındık falan yesem zararı olur mu veya ne yapabilirim?

Zaten çok geç yemek yediğim için muhtemelen kilo veremiyorum çünkü haftada 5 gün spora gidiyorum. 19.00'da yemek yeyip spora girsem çıkınca daha da acıkmış olacağım..

Çözemedim yani bir türlü yemek işini :(

 
cidden 3 saat spor yapıyorsan halsiz olman çok normal. yani hangi aktiviteyi 3 saat yapsan halsiz olursun


  • paintov  (07.06.23 11:35:14 ~ 11:35:34) 
Yemek yediğin saatin kilo vermeye hiçbir etkisi yok, kalori açığı verdiğin sürece istersen tüm kalorileri gece 12 gibi alabilirsin, akşama doğru beş gibi yemekten hiçbir farkı yok o saatte yemenin, sistem 24 saat çalışır.

O gün ağırlık çalışmaya karar verdiysen önce ağırlık çalış sonra kendini iyi hissedersen spinning kıl yün işlerine bakarsın, çünkü bu şekilde vücudu gereksiz strese sokup kortizol salgılatıyorsun o da kan şekerini yükseltip düşürerek başını gözünü döndürüyor, ha ben böyle takılacam diyorsan çıkışta muz falan yemende bi problem yok ye tabii ama bence ağırlık çalışması ile spinning gibi yüksek yoğunluklu kardiyolar aynı gün olmamalı, olunca böyle oluyor çünkü.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (07.06.23 11:45:30) 
3 saat nedir yuhannesburg.


  • alperz  (07.06.23 11:49:13) 
Spor yapanlarda genelde 'Ben nasıl olsa spor yapıyorum, Yakarım Abi.' deyip yemeğe abanma yanılgısı oluyor.

Bir kalori sayma işine girişsen, makrolarını düzenlesen, ne almışsın, ne yakmışsın hesaplasan, bu hesaplamaya günde 10 dakikanı ayırsan herşey çorap söküğü gibi çözülecek de.

Bir de o üç saati azalt gerçekten. İki hareket arası 15 dakika telefon, 20 dakika muhabbet konularına girme hiç.
  • Mirket  (07.06.23 11:51:06 ~ 11:53:42) 
@paintov @alperz @Mirket

Yoga, step/spinning ve ağırlığı aynı gün yaptığım için böyle oluyor maalesef :/

Yoga boş iş gibi ama çok seviyorum bırakmak istemiyorum. Step/spinning de çok ter attırdığı için sanki kilo vermemi sağlayacakmış gibi hissettiriyor, son 1 aydır gidiyorum. Sırf 1.5 saat bu ikisi sürüyor zaten. Ağırlığı da sevmediğim için en son yapıyorum. Duş falan derken 2.5 saati buluyor evet..
  • jacque  (07.06.23 12:09:43) 
@Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
Yoga ve step/spinning derslerine ucu ucuna yetişebiliyorum o yüzden önce onlarla başlıyorum spora. Sonra ağırlığa pek halim kalmıyor ama yapmaya çalışıyorum.

Belki yoga + ağırlık veya step/spinning + ağırlık şeklinde değiştirsem daha doğru olacak. Step/spinning sınıflarına yeni başladım sayılır, daha önce hiç o kadar kalori yakıp terleyemiyordum. O yüzden psikolojik olarak sanki sürekli onu yapmam gerekiyormuş gibi bir algım oluştu.
  • jacque  (07.06.23 12:11:22) 
spinning dedigin intervalli kardiyo. ben olsam ayni gune agirlik koymam.

haftada uc kez agirlik uc kez kardiyo iyidir. bir gun de ense gunu.
  • alperz  (07.06.23 12:19:25) 
Sporda yaktığın kalorinin de bir anlamı yok kilo verme sürecinde, en azından bunu bilirsen kendini bu kadar zorlamamış olursun hem fiziken hem de mental olarak, yani bu yaptığın sağlıklı bir planlama değil.

Spor dünyası içinde çok sevdiğim bir söz ver vardır: "Çok çalışmak önemli değildir, önemli olan doğru çalışmak.

Haftada 5 gün maksimum 60/70 dakikalık çalışmalarla şimdikinden daha verimli geridönüşler alabilirsin doğru bir planlamayla.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (07.06.23 12:27:04) 
3 saat çok fazla geldi bana. saatleriniz öyleyse yapacak bir şey yok, önemli olan yediğiniz şeyler. spor çıkışı protin salata sebze yemeye çalışın


  • iwillsee  (07.06.23 14:00:44) 
Yemek işi önemli. Beslendiğiniz saatin de, beslenme sıklığınızın da, gıdanızın da önemi büyük.

Beslenme saati önemli çünkü vücudun bir metabolizma saati var. Belli bir saatten sonra vücut daha ağırlaşıyor metabolizma dinlenme moduna geçiyor ve yağ yakımı da yavaşlıyor.

Beslenme sıklığı önemli çünkü vücudun yağ yakımına geçmesi vs bundan etkileniyor.

Ne yediğiniz önemli. Yani yağ protein dengesi vb... Bünye de önemli tabi. Ama beslenme konusunda çok kulaktan dolma bilgi var. mesela çevremde artık yediğime dikkat ediyorum diyenlerin çoğu "et yemiyorum" diyor mesela. Zeytinyağlı fasülye yediğinde iyi bir şey yaptığını sanıyor ama yağ ve şekerli bir gıda mesela zeytinyağlı fasulye... Dengeyi bulmak önemli. Vücut yağ da protein de karbonhidrat da istiyor. Bunları kesin olarak almamak değil, kontrollü ve dengeli almak önemli. Evet karbonhidart bile...

Beslenme için en azından bir seferlik mümkünse iyi bir hastanenin diyetisyenine gidin. Çünkü vücut analizi yapar nasıl beslenmeniz gerektiğini söyler.

Bazen hormonel bir bozukluk ya da hastalık da kilo vermeyi engeller. Atıyorum insülin direnci vardır vs. Kilo vermek zorlaşır.

Fiziksel aktivite de aynı. Kontrollü ve bilinçli yapmazsanız sadece debelenmiş olursunuz. 3 saat spor hem de 5 gün biraz fazla müsabık bir sporcu değilseniz.

Her egzersizin niteliği farklı ve günlere bölmek gerek bu yüzden.

Çok değil akıllı egzersiz yapın.
  • anten  (07.06.23 14:54:27) 
Eğer gece yiyip uyumak durumundaysan 20 dk kardio kalanında ağırlık çalışman lazım. İlla çok ağır değil ama yiyip yatarsan kasların dinlenir yediklerinde kas oluşumuna katılır, protein ağırlıklı güzel beslenirsen. 3 saat spor olmaz eğer antreman gerektiren bir evente katılmıyorsan


  • abi bi dizi buldum on numara  (07.06.23 15:42:50) 
Bir de o kadar spor yapıyorsan kas inşa ediyorsun demektir. Bu durumda sadece ağırlığına bakıyorsan yanılırsın. Kilon aynı kalıyor ama pantolonların bol gelmeye başlıyor da olabilir. Vücut yağ oranı düşüyor olabilir. Şu adresten vücut yağ oranını hesapla ve 10-15 günlük periyodlarla kontrol edip bir yere yaz.

www.agirsaglam.com
  • Mirket  (07.06.23 20:57:50) 
Profesyonel değilseniz 3 saat egzersiz falan olmaz. Yaptığınız şeyi bilinçli yapmadığınızı anlıyorum burdan. Hem faydalı değil, hem sürdürülebilir değil. Max 1-1.5 saat arasında salondan çıkmanız lazım. Amaçlarınız doğrultusunda egzersiz rutininizi gözden geçirin. Bilmiyorsanız da planlama konusunda yardım alın.


  • synesthesia  (07.06.23 21:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.