[]

Yapay zeka ve tasarım sektörü hakkında

Ne düşünüyorsunuz? Yapay zeka yakın gelecekte tasarım, animasyon, modelleme vb sektörlerde çalışanları, sanatçıları olumsuz yönde etkiler mi? Yurtdışında bir kesim senaryo yazarları ve tasarımcılar tepki gösteriyor biliyorsunuz




 
en erken etkilenecek alanlardan birisi


  • ted  (06.06.23 22:43:05) 
Etkileme olasılığı yüksek gibi.


  • diyecevaplandı  (06.06.23 23:23:34) 
tasarimi etkileyecegini dusunmuyorum. mimarliktan yola cikarsam, iyi bir mimarlik pratigi kesinlikle sadece mekan optimizasyonu, strüktürel hesaplama ya da secilen bir tarzi uygulamak degildir. Bağlamın (görünen ve görünmeyen) analizlerinin yanı sıra diskura ve dünyaya dair düşündürebilecek ve bir statement ortaya koyabilecek tasarımları (hatta avant-garde olma yolunda) ai yapamaz. sıradan bir binayı çok iyi tasarlar ama. müteahhitle mimarın farkını bilen birisi için ai müteahhitten öteye geçemez. sadece render gibi ayak işlerini iyi yapar.


  • eileengray  (06.06.23 23:55:12 ~ 07.06.23 13:16:45) 
Her sektördeki juniorların işine taş koyacak. Tecrübeli olanların da yapay zekaya adapte olması gerekecek.

Chat gpt'ye çok spesifik bir gömülü sistem programalama problemi hakkında soru sordum, aldığım cevap dehşete düşürdü, saatlerce google'da dolaşarak bulduğum cevabı 10sn de örnek koduyla birlikte sundu. Az daha ilerlerse neler yapabilir aklım almıyor.
  • kimlanbu  (07.06.23 12:47:07) 
basit işleri bitirir, büyük işler devam eder.

Birçok youtuber şimdiden ai ile üretilmiş görüntü kullanıyor AMA mesela ben motion graphics işi yapıyorum, büyük şirketler ve ajansların minik isteklerini AI yapamaz. O harf şuradan değil buradan mı gelse, bir iki saniye geç mi gelse, tam fiyat göründüğünde buton zıplasın tarzı istekleri AI yapabilecek gibi görünse de onu yazıyla anlatmaktansa oturup yapmak daha kolay bence :D

Çok daha büyük düşünürsek, Pixar yapay zekayı kullanıp senaryosunu geliştirebilir hatta kendi çizim tarzında bir sürü model ürettirebilir ama sonuçta filmi insanlar bir araya getirir.

Bak çok net örnek vereyim, Netflix algoritmaya dayalı senaryo olayını deniyor ama "Netflix filmi" baya ortalama altı filmler için kullanılan bir tanım oldu. Yani yine özetle basit işler ölebilir yani hollywood'da kötü kalitede senaryo yazıp hayatını geçindirenler aç kalabilir ama üst düzey iş yapanlar daha bile değere biner. Dizi yazan ekipler eleman çıkarır artık bir kişi + AI bunu yazar vs. Galiba kapitalizm her şeyi iki uca itiyor orta seviye/sınıf hiçbir yerde kalmayacak gibi :)
  • nhk ni youkosu  (07.06.23 13:01:38 ~ 13:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.