[]

Intel Iris Xe Grafik Karti nasildir?

Image data analizi yapacagim bir laptop alacagim. Datalar bir kac gigabyte'a kadar varan videolar iceriyor. Nvidia RTX Grafik karti olan modeller biraz bütcemi asiyor. Intel Iris Xe (4GB) entegre grafik karti olan secenekler daha makul görünüyor ama grafik kartinda performans sorunu yasar miyim diye merak ediyorum. Fikri olan var mi?




 
bahsettiğin data analizi grafik kartını mı kullanıyor ? genelde bu tip analiz yazılımları cpu önceliklidir. 3d render ya da makina öğrenmesi temelli kodlar GPU kullanır.

bu mühendislik yazılımlarında da her GPU iyi sonuç vermiyor. yani oyun için harika olan bir GPU mühendislikte aynı başarıda olamıyor. bu yüzden HP ve lenovonun profesyonel ekran kartlı laptopları, workstationları var NVIDIA Quadro veya benzeri kartlar oluyor.

bu yüzden aslında önemli olan senin kullanacağın yazılımın hangi kartlar-chipler ile başarılı olduğu.

kıyas yapmak istersen GPU benchmark verileri paylaşan siteler var. ama bu da biraz yanıltıcı olabilir. analiz çok uzun sürdüğünde kartlar ısınıyor ve performansları düşüyor.

dahili grafik işlemcisi konusunda aslında AMD çok daha başarılı işler çıkarıyor.

FP olarak min intel i7 12700H işlemci seçmeni öneririm. 12 nesilde öncekilere kıyasla ciddi bir peformans artışı var ve fiyatlar arasında da devasa farklar yok.

mesela şu siteye bakabilirsin ama bu biraz dengesiz bir kaşılaştırma massüstü vs laptop gibi. sen takip ettiğin chipsetleri seçersin:
gpu.userbenchmark.com

RTX3050 işini görüyorsa ekte verdiğim laptopun özellikleri fiyatına göre çok iyi:
www.hepsiburada.com
  • orpheus  (06.06.23 19:04:46 ~ 19:12:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.