[]

Arabam Yolda Giderken Stop Etti, Sorun Ne Olabilir?

Merhaba, arabam renault clio 1.2 75bg atmosferik model. Sol şeritte giderken yarım debriyaj yaptım çektim ve sanki bi takırtı sesleri geldi, motor stop etti ben de sağa çektim. Kayış kopartmış olabilir düşüncesiyle tekrar marş vermedim. Yarım kontak yaptığım zaman arıza lambası yakıyor, enjektörleri kontrol ettir, sabitleyiciyi kontrol ettir uyarısı veriyor. Çekiciyle evin önüne getirdik arabayı. Kayış muhafazanın altında olduğu için ben göremiyorum. Kaputu açınca bi anormallik de gözüme çarpmıyor. Sizce bu neyden kaynaklı olabilir? Marş verip çalıştırmayı denesem mi bilemedim. Bir iki kişiye sorduk, balata bilyası dağılmış olabilir falan dediler. Fikriniz var mı neden olabilir?




 
Anlattıklarınızdan triger gibi duruyor umarım değildir ama hazırlıklı olun.


  • solo  (06.06.23 13:51:27) 
@solo daha yeni trigeri değiştirmiştim halbuki. Orjinal parçayla 20bin km önce değişti.


  • onkiloversemtamamım  (06.06.23 13:55:58) 
daha yeni triger sorunu yaşamış biri olarak yazayım, hem de clio.

20 bin kilometrelik kayışın kopması imkansız. benim de kayış kopmadı, ama kayışı geren gergi rulmanı patlamış. kayış gevşeyince de olanlar olmuş.

motorun stop etmesi, zamanlamanın ne kadar bozulduğuyla alakalı. tamamen kopmak yerine sente kaçırdıysa çalışmaya devam da edebilir.

öyle veya böyle o kayış koptuysa siboplardan en az biri eğilmiştir, yani eğer triger ise o motor illa ki açılacak maalesef. sibop da takım halinde değişiyor, tekini değiştirmeyecekler, ötekiler de eğilse olur. marşa basmaktan çekinmeyin. yürütmeye kalkıp ağır yük yüklemezseniz çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. şu noktadan sonra daha kötü olabilecek şey, pistonların kapanmayan siboplara çarparak zarar vermesi. o da marş basmayı denemekle olmaz.

ama ben triger seti ile alakalı olmasına pek ihtimal veremedim 20 bin kilometrede. çekiciye yüklenmiş arabayı eve niye çektiriyorsunuz ki, sanayiye çektirseydiniz ya direkt?
  • kibritsuyu  (06.06.23 14:10:21) 
@kibritsuyu valla baya aydınlattın sağol cevap için. Zaten korktuğum nokta da pistonların siboplara vurup eğmesiydi. Şimdi marş versem pistonlara falan da zarar vermez mi? Şu an çok yoğun bi dönemimdeyim ve sanayi işlerinde öpülmekten çekindiğim için en azından bi süre bekleyeyim uygun bi zamanda uygun bi ustaya gösteriyim diye eve çektirdim.


  • onkiloversemtamamım  (06.06.23 14:14:41 ~ 14:17:10) 
Riske girmeyin ellemeyin daha cok masraf oluşabilir.


  • mirty  (06.06.23 14:59:46) 
kesinlikle marş verip riske girme derim, hatta çektireceğin servise de iyice tembihlemen lazım. bunun derdi nedir diye cayır cayır marşa basıp içeriyi dağıtmasınlar. servis benden iyi bilir deme adamların umrunda olmuyor.


  • orpheus  (06.06.23 19:14:46) 
bende eski otomatik bi corsa var.

boşa almama rağmen marş almayabiliyor -> marş dinamosu temas etmiyor -> arabayı sallıyorum veya 5 dakka bekliyorum düzeliyor.

bi kere takur tukur ses geldi, mazot deposunda pislik atar gibi. ışıklarda kapatıp açayım dedim 2 saat çalışmadı. motor yağı koyduk, çalıştı. ona yorduk ama problem beyinde çıktı. arabanın beyni motoru görmediği için çalışmamış. temas problemi yani.

artık arabam çalışmamazlık yaparsa ilk önce sallıyorum.
  • b1020  (06.06.23 21:16:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.