[]

dizel otomatik arac tavsiyesi - audi q2 / a3 , bmw 1 / x1, volvo xc40

3-5 yaslarinda nispeten dusuk km'de dizel otomatik bir arac almak istiyorum.

araci onumuzdeki sene yilda 35.000km kullanacagim ve gunde 120-130km yol yapacagim. yolun bir kismi hafif trafik, buyuk bir kismi ise saatte 80/100km hizlarla akici oluyor.

sonrasinda ise yilda 10-15 bin km yapacagim.

aklimda audi q2 var fakat aracla ilgili konfor ve kalite eksiklikleri beni dusunduruyor. onun yerine a3 almak daha mantikli gibi ama q2'nin tipini cok begeniyorum, beni cezbediyor.

bmw 1 serisi arkadan itisli ve yuksek torklu olmasi sebebiyle kullanirken keyif verecek bir arac olarak aklimi celiyor ama her gun 3 saat yol yapacagim icin konfor acisindan beni rahatsiz eder mi diye dusunuyorum. onun yerine x1 nasil bir alternatif olur emin degilim. bir de ikinci el bmw'lerin kotu reputasyonu da malum, basima dert alir miyim diye de dusunuyorum bir yandan.

volvo xc40 cok guzel araba. fiyati biraz yuksek digerlerine gore ama degebilir. fakat bu aracin da tuketimi beni uzer mi diye dusunuyorum. fakat asil sorun bu araci dusuk km'de istedigim fiyatlara bulamiyorum. biraz yuksek km'de (100-120 bin km'de) mesela alsam sorun cikartir mi emin olamiyorum.

tum bunlarin yaninda bir de ch-r opsiyonu var. hybrid, sorunsuz ve sessiz. tum guvenlik donanimlari en alt versiyonda bile standart. fakat hem arka koltuklarin klostrofobik yapisi (1 cocugum var) hem de bilgi/eglence ekraninin ultra dusuk cozunurlugu beni bu aractan uzaklastiriyor.

bu araclar arasinda siz olsaniz hangisini neden tercih ederdiniz ya da etmezdiniz? ozellikle deneyimleyen ya da sahip olan varsa onlarin yorumlari cok faydali olur.

 
chr kullanıyorum, daha doğrusu eşim kullanıyor.
her gün yaklaşık 35-40 km yol yapıyor.

öncelikle yakıt konusunda müthiş bir kârımız oldu. günde 120-130 km'de çok daha fazla kâr edersiniz.

dediğiniz gibi süper sessiz. arabada duyacağınız tek ses gaza birden yüklendiğiniz zaman çıkan ses. o da zaten devir rolantiye geldiğinde yok oluyor.

arka taraf net klostrofobik. 1 çocuk var bizde de. kızımın pek şikayeti yok. zaten arkada oyalanacak bir şeyler buluyor sürekli.
bagajı çok ufak ama bize yetiyor. çocuğunuz küçükse ve puset vb... eşya taşıyorsanız bunu mutlaka düşünün.

multimedya ekranı konusunda haklı olmakla beraber araba kullanırken zaten ilgilendiğiniz bir şey olmadığı için bence kafaya takılacak bir mevzu değil.
  • teritori  (06.06.23 14:14:19) 
uzun süre a3 kullandım. arka koltuk aşırı dar. bebek koltuğu koyunca ya öndeki koltuğu çekeceksin önde oturan rahatsız gidecek ya da çocuğun ayakları ön koltuğa vurup duracak.
q2'yi inceleme fırsatım olmuştu, a3'ün biraz yüksek hali gibi gelmişti, a3'ten farklı değildi. çocuk koltuğu arkada yine problemdi.
ha bir de kişisel problemim var, dsg şanzımana elimi sürmem artık, kişisel olarak takıntılıyım diyebilirim.

şu an bmw 2 serisi active tourer kullanıyorum. bu modele de bakmanızı tavsiye ederim. günde 3 saat kullanımda nasıl olur bilmiyorum ama keyifli ve çocuklu aile için geniş bir araç.

xc40 hakkında bir fikrim yok.
  • artci sarsinti  (06.06.23 14:23:18) 
hepsi güzel araç. sıkıntısız araç yok zaten dizel otomatik en çok arıza yapması muhtemel arabalardır.

bu araçları alabiliyorsam bmw x1i alırım. diğer değişkenler düşünülecekse değişebilir. bmw dizel motoru kendi yapmıyor. volvo ford motoru kullanıyor. audi daha kendi bir araç.

chr bunların yanında seçenek dahi olamaz. arka koltuk mühendislik hatası. 100bin km üzeri her dizel her türlü sorunu çıkartır bunu da unutmamak lazım.
  • mikahakkinen  (06.06.23 14:32:11) 
sadece bir yıl çok kilometre yapacaksın diye neden dizel alıyorsun?

genel olarak, neden dizel alıyorsun?
  • alperz  (06.06.23 14:35:31) 
@alperz - bunu ben de dusunuyorum aslinda, emin degilim. dizel motorlarin yuksek torku hosuma gidiyor, bir yandan da sesini hic sevmiyorum acikcasi. sonrasinda da yine yilda 10-15 bin gidecek olmak aslinda cok sayilmaz ama aradaki yakit farki da az degil.

dusuk hacimli dizeller ve toyota'nin hybrid modelleri karma 5lt civarinda yakarken ortalama bir benzinli aracla bu degerler 8-10 lt'lere cikiyor diye biliyorum.

ford puma test ettim mesela, 1.0 155hp ecoboost motor ve otomatik vites, hic trafik olmayan akici yolda bile sadece arada donel kavsaklar icin yavasladigim yarim saatlik kullanimda 7lt yakti. trafige girsem 9-10 olur hissi yaratti bende.
  • lordoz  (06.06.23 14:58:46) 
ben de araya gireyim, bu araçlarla ilgili bir şey diyemiyorum ama dizel/benzin konusuna gireceğim.

güncel 1.4/1.5 benzinli turbolar muadili dizeller kadar tork üretebiliyor ve hatta daha geniş bir bantta koruyabiliyor. o yüzden ben olsam hele bu saatten sonra dizel bakmazdım ama siz bilirsiniz tabii.
  • orient blue  (06.06.23 15:11:00) 
peki, alternatif olarak onereceginiz benzinli otomatik motorlu araclar hangileridir? benzinlilere hic bakmadim, yuksek tork ve dusuk tuketime sahip benzinli motorlar hangileri 2018-2021 araligindaki araclarda?


  • lordoz  (06.06.23 16:07:37) 
X1, net yani düşünme.


  • garavel  (06.06.23 16:56:51) 
10 - 15 bin km, hele bir de şehir içinde yapılacaksa kesinlikle dizel alma.

yok, ben 1.5 saat boyunca stop etmeden otobanda bir noktadan diğer noktaya giderim diyorsan alınabilir. fakat bunda da ilk sahibinin kullanım tarzı önemli.

nereden bileceksin arabanın düzgün kullanıldığını?

kurum birikmeleri, bozulan zamanlama sonrası uzayan triger zincirleri veya yıpranan triger kayışları, eolys veya adblue gibi katkı maddeleri sana pahalıya gelecektir modern dizelde.

oyumu benzinli q2 veya q3'ten kullanıyorum.

bunlarda da bulursam manuel'den şaşmazdım, ama siz bilirsiniz.

--------

not:

1.3 dizel astra h'ın 190 nm torku vardı, 1.4 turbo benzin vitara'nın 220 nm torku var.

ben vitara ile romanya'nın gidiş geliş yollarında çok rahat sollamaya çıkıyorum, 3. veya 4. vitese indirip de gaza köküne kadar asılarak. tırı solladığımda araba çoktan 120 - 130'a çıkmış bile oluyor 60-70'ten.
  • rain when i die  (06.06.23 18:11:22) 
2023 yılında dizel kullanıyorsan meyve sebze halinde toptancı, merter'de tekstilci falan olman lazım.

o tfsi motorlar nasıl var ya...
  • alperz  (06.06.23 19:14:18) 
Ilk sahiplerini mutlu eden genellikle ikinci sahiplerinin elinde patlayan araclari listelemissin.

Q2 uretimi durdurulmus. Audi'ye para kazandiramamis bir arac. Binmedim, gormedim bilmiyorum ama satin almam.
BMW 1 serisi her konuda eh iste bir arac. Ankara'da bir ay kadar kiralamistim. "Bu mudur yani BMW?" diye dusundugumu hatirliyorum.
Volvo xc40 ilk sahibine guzel bir arac. Problem oldugunda servis disinda yaptirmaya kalkarsan yalnizsin. Ek olarak 5 yasinda alsan 3-4 yil kullanip satsan, ilk degerinin %80'ini kaybedecek turden bir arac.

BMW X1 oldukca eglenceli, mini cooper countryman platformu kullanilarak yapilmis. Kucuk, kullanimi keyifli. Bakimini bilmiyorum. Bir tatilde Bahamalarda kullandim. Alternatifleri var.

CHR - Tipki diger toyotalar gibi. Ne hizlanmasi, ne ic hacmi ne de multimedyasi Hicbir konuda iyi degil ama en guvenilir, en fiyatini koruma potansiyeli bir arac. Ben tipini begenmiyorum. Bu siniftaki suv'ler suv'den cok normal otomobil ayarinda.

Bu listede A3 en mantikli secim. Audi'nin en cok satan otomobillerinden biridir diye dusunuyorum. Her ulkede, her yerde var. Parcasini da bulursun, bakimini da yaptirirsin.

3 yil kadar Audi A8'e bindim bu A3 mini bir A8 gibi geliyor bana. Luks kategorisindeki Avrupali otomobillerin ikinci ellerini alinmasini mantikli bulmuyorum. Hem araclar tum degerini kaybediyor, hem yuksek bakim masraflarina hazirlikli olunmasi gerekiyor.
  • thetruenorthstrongandfree  (06.06.23 19:30:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.