[]

iş zekası ve veri analitiği

selamlar, iş zekası ve veri analitiği eğitimlerini sıkça görmeye başladım. bu eğitimin olayı nedir tam olarak, sonucunda hangi pozisyon, görevlerde çalışılabilir? e-ticaret sektöründe çalışan birisine yeni bir iş kapısı yaratır mı sizce?




 
dijitallesme, entegrasyonlar, dagitik yapilar gibi bircok nedenlerden dolayi artik sirketlerde cok fazla veri toplanmaya baslandi ama bir diger taraftan da bu verinin takibi zorlasti. Bu nedenle de sirketler sistemlerinde mevcut problemleri, ve gelecek tahminlerini yapmakta zorlaniyor. Ellerinde veri var ve bunu nasil inceleyip yorumlayacaklarini bilemiyorlar. bu yuzden son zamanlarda populer oldu ve ilerde de daha populer olacak gibi gozukuyor. bir de tum bunlarin yaninda yapay zeka gibi verinin analiz edilmesini kolaylastiran yaklasimlar da populer oldu. yani bu alanda buyuk bir potansiyel var.

Tabi potansiyel artinca, ve ilgi de artinca dogal olarak sunulan egitimler de artiyor. burada buyuk bir problem ortaya cikiyor, o da sirf para kazanmak icin sunulan ici bos, bol bol laf geveleyen egitimler. bu kalitesiz egitimler internetten rahatlikla ogrenebilecek teoriyi ogretiyorlar. pratik kismini da kendilerinin sectikleri, neden sectikleri belli olmayan bir arac uzerinden uyguluyorlar. yani kisaca kalitesiz egitimlere dikkat etmek gerekiyor.

bu konunun temeli basta sql bilmek, bulut sistemleri kullanabilmek ve bulut sistemlerdeki veri saklama yontemlerini, veri analiz araclarini, monitoring ve reporting araclarini karsilastirmali bilmekten geciyor. tum bunlarin yanina programlama (python, r vs.) ve temel yapay zeka uygulamalarini bilmek avantaj saglar. yani iyi bir temel ve egitimle kisinin kendisine iyi bir yatirim olur, data analist olarak calisabilir.
  • emrahday  (06.06.23 10:52:10 ~ 10:52:53) 
Çok kısa sürede tamamlanabilir bir eğitim değil öncelikle onu belirtmekte fayda var. Ancak motive olan öğrenmeye meyilli iseniz sql, python, advanced excel gerektiriyor. Mesela sizin sektöre göre crm analitiği de gerekecektir ve bunların hepsini totalde özümseyip pratikleşmek 6-12 aylık bir süreç


  • titanic kemancısı  (06.06.23 13:40:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.