[]

Gıda/market alışverişine ne kadar harcıyorsunuz?

Bu ayki harcamalarınızı hesapladık da, 10 bin lira sırf marketlere harcamışız. Bir haftasonu şehirdışından misafirler vardı, bir o zaman bir de seçim günleri belki normalden fazla harcama yapmışızdır ama bu ne yahu? (2 kişi + 14 aylık bebe)

Yani bir taraftan yoğurdu-sütü organik alırım, atıştırmalıkları şekersiz ürünlerden seçmeye çalışırım ama diğer taraftan da sanalmarketten indirim kovalarım. Buzdolabı da hiç öyle ağzına kadar dolu olmuyor sürekli. Evet kriz, gıda enflasyonu, vs. Normal mi biz mi abartmışız onu anlamaya çalışıyorum.


 
bebek ekstra masraflı oluyordur o ayrı ama 2 kişi için biraz çok gibi geldi.


  • paintov  (05.06.23 22:54:15) 
Bebek bezi mama vs yi bilmiyorum ama onun dışında 5 normal gibi


  • deer hunter  (05.06.23 23:07:35) 
normal malesef. organiksiz+alkolsuz hali bi de


  • ala09  (05.06.23 23:19:36) 
Her gün et, köfte, tavuk yerim. Her şeyin organik ve kaliteli olanını alırım. Aylık 5’e yakın gidiyordur tek kişi. Bir kısmı temizlik ürünleri tabii ki ama en çok meyve, yumurta, peynir, et ürünlerine gidiyor.


  • ruhen hastayim ben  (05.06.23 23:55:37) 
Bebek bezi, mama, ıslak mendil ve bebe şampuanı 1.500-2.000 TL civarıdır. Organik gıda zaten pahalı da atıştırmalıklarla 1.000 TL ona desek, mutfak ve temizlik için 3.000 TL desek, hadi 1.000 TL de misafirin ilave masrafı desek bence 6.000 TL (+/- %10) civarında olsa normal olurdu. Alkol yoksa bu masraflarda "biraz abartılmış" denilebilir.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (06.06.23 01:09:54) 
Hocam bizimde 8 9 u buluyor, aynı durumdayız, ancak dışarıdan toplasan 3 4 kere yiyoruzdur 1 ayda. Eger bu masrafa rağmen dışarıdan da yiyorsanız çok.


  • mirty  (06.06.23 15:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.