[]

yüklü bir alışveriş için kredi kartı kullanmak mantıklı mı?

merhaba

baştan söyleyeyim kredi kartınni hiç sevmiyorum ve kullanmak istemiyorum.

ama banyoyu yeniliycem. 30 bin tutuyor. bütçe ayirmistim.fakat alacağım yerde vade farksız 12 taksit yapılıyor kredi kartına. kredi kartına başvurmam gerekiyor.

bana kalsa nakit al geç derim ama "gerizekali misin Bu devirde nakit alınır mı" diyen çok olduğu için bir de size sorayım dedim.

 
kartsiz nakit alirsan belki indirim yapabilirler. nakite ne kadar olur diyip de indirim almadigim cok az olustu. (fatura kesmezler muhtemelen, isin etik kismi ve garanti kismi sana kalmis) oyle bir secenek yoksa vade farksiz kartla almak cok daha mantikli bu kadar enflasyonun oldugu ortamda.

maximiles 100'de 1 veya 0.5 mil veriyordu mesela (1 mil = 1tl), 300tl mil de kazanmis olursun(maximiles ucretli kartti). ona benzer baska kartlar da vardir belki puan kazanabilecegin.

internette baktim, 100tl'lik harcamaya 0.5 mil veriyormus, senin durumda 150tl kazanilir yani :(
  • fakyoras  (05.06.23 18:29:02 ~ 18:32:29) 
Kredi karti asil yuklu alisverisler icin gerekli. Ihtiyaciniz olmasa bile kredi kartiniz olsun. Hic olmadi Kredi notunuz yukselir, ihtiyac durumlarinda lazim olur vs. Para yonetimini bilen biri icin olmazsa olmazdir k.karti. Bilmeyen icin de olmazsa olmazdir o ayri:)


  • speedy  (05.06.23 18:30:05 ~ 18:31:25) 
Tam tersi şu anki ortamda harcamaları takip edecek olgunlukta birinin faizsiz taksit oluyorsa nakit ödeme yapması saçmalık.
Nakit ödeme durumunuz varsa o nakit parayı döviz-altın olarak kenarda tutar ödeyememe durumuna karşı sigorta yaparsınız.

  • denizgonen  (05.06.23 18:39:21) 
Yani tabii ki pesin fiyatina taksitle almak daha iyi zira o pesin verecegin parayi faize koyup getiri elde edebilirsin o 12 aylik surecte. Ote yandan maddi durumun iyiyse 3'un 5'in hesabini yapmak zorunda degilsin, senin icin daha konforlu olcaksa pesin ver kapansin konu.


  • hot potato  (05.06.23 18:54:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.