[]

Sevgilisi olanlar dışarıda ne yiyorlar

Sevgili ile buluşunca dışarıda ne yiyorsunuz aynı gün hem kahve hem yemek tatlı vs vs yapıyor musunuz ? Yoksa sadece yemek sadece kahve şeklinde mi gidiyor buluşmalar ? Yemek olarak ne tercih ediyorsunuz zincir fast food yemek kötü bir izlenim mi bırakıyor yoksa restorantlara mı gidersiniz? Evli olanlar eşlerinizle restorant mı tercihiniz yoksa fast food menüleri yer misiniz ? Bahşiş bırakır mısınız ? Ana yemek yanına salata ve küçük küçük atıştırmalıklar alır mısınız ? İçecek söyler misiniz ?




 
Sevgilimin nerede ne yedigiyle ilgilenmem çok. ister gözleme yer ister mantarli satöbiryan. O an ne yemek uygun gelirse oturup onu yeriz.


  • Yourcousinmarvinberry  (05.06.23 17:05:43) 
ilişkinin başında bir izlenim oluşturabilir belki ama anlık şeyler. şu an genelde yemek+kahve yada yemek+alkol yapıyoruz çıktığımızda. Bazen fast food bazen restorant canımız nasıl isterse. Ortak karar veriyoruz.


  • alaimisema  (05.06.23 17:45:20) 
İçecek söyler misiniz ne ya, hepimizi öğrenci yaptın sen. İçecek almaya parası yetmeyen dışarıda yemesin yazık o parasını dışarıda yemeye verdiğine. Ayda yılda bir çıkılıyorsa da içilsin. İçecek bişi olmadan yemek yemek çok hüzünlü bi durum.


  • Bruce  (05.06.23 18:46:00) 
fast food da yiyorum, ana yemek salata da yiyorum, kahve de içiyorum, yanına tatlı da alıyorum hatta zorla aldırıyorum, fast food olmayan restoran da gidiyorum.

yiyorum genel olarak. hep yiyorum. oh yine acıktım.
  • AlsterWasser  (05.06.23 20:32:42) 
sen sevgiliden ziyade flört dönemi için soruyorsun bu soruları büyük ihtimalle çünkü eşimle sevgiliyken hiç yemek yiyelim ya da kahve içelim diye buluştuğumu hatırlamıyorum. amacımız buluşup görüşmek oluyordu, yemek veya kahve durumları kaç saat takılacağımıza göre, açlık durumumuza göre kendiliğinden gelişiyordu. hiçbir şey yemeden dağıldığın günler de olur kahvaltı++öğle yemeği+kahve+tatlı+akşam yemeği+kahve+tatlı yapacağınız günler de.
fast food restoranları ilişkinin ilk dönemleri için biraz kötü bir fikir ama bu ucuzluğuyla alakalı değil. kalabalık ve aşırı hareketli bir ortamda karşı tarafla muhabbet etmek zor oluyor, birbirini tanıma aşamasında daha sakin yerler tercih edilebilir belki.
evliyken hiç fark etmiyor. bazen canının çektiği yemeğe göre, bazen en yakın yer neresiyse, bazen de en hesaplısı neresiyse oraya gidiyorsun.

pandemide tamamen temassız ödemeye geçtik ve bahşişler biraz azaldı. eskiden para üstünü yuvarlıyorduk ancak artık çok memnun kaldığımız bir yerde yanımızda nakit varsa veriyoruz. kredi kartı ile öderken de bahşiş eklenebiliyor tabii ama sadece bir kere yaptığımızı hatırlıyorum yakında.

salata ve atıştırmalık konusu belli bir yaş ve gelir düzeyindeyken düşünülecek şeyler değil. canın çekerse söylersin, çekmezse söylemezsin. ama yaşlar küçükse, kişiler öğrenci veya çalışmaya yeni başlamış kişilerse, hele bir de bazı restoranlarda müşteriyi silkeleme odaklı olduğu belli ürünler ise alınmayabilir, karşı tarafa eksi yazmaz benim için. ama içecek almamak da biraz abartı gerçekten.

Tüm bunların sonunda şunu da eklemek gerekir ki ben türkiye'de dışarıda yemenin bu kadar pahalı bu kadar lüks olduğu başka bir dönem hatırlamıyorum. benim yaşadığım şehrin turistik olması nedeniyle fiyatlar 1,5-2 kat daha pahalı, onun da etkisi var ama kesinlikle sevgilim veya eşim "dışarıda yemeğe bu kadar para harcamasak mı acaba" dese kızmam, soğumam şu devirde. ne güzel ev ekonomisinden anlıyor derim.
  • hrskrs  (05.06.23 21:01:14) 
Günün konseptine ve yaşınıza göre karar ver.
Örnek: olayınız tiyatroya konsere gitmekse o gün dışarda açsanız fast food ile karın doyurabilirsiniz
İkiniz de toksanız sinema çıkışı kahve içersiniz, yürüyüşte dondurma yersiniz vs
Ama bazen romantik bi yemek ve sohbet için buluşmak gerekir o zaman restoran cafe gibi oturumu keyifli yerler seçin
Yaş 30+ ise maddi durum iyiyse bi çok hoş cafe var , konsept restoranlar var burda bahşiş şart

Dediğim gibi başka bi etkinlik sonrası daha hafif yerler seçilebilir ( avm fast food katı olmasın tabi)

Maddi durumunuz iyi ise ilk buluşmalarda restoran+yemek seçin tatlı alır mısın kahve? Diye sorun

Zamane gençlerini dinlemeyin, eski Türkler çok klas insanlardı, onları düşünün ,
  • photo85  (06.06.23 20:42:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.