[]

Eski Sevgiliyle Arkadaş Kalan Sevgili

dün burda bi soru gördüm ben de artık içimi dökeyim dedim.
Lütfen aklı selim yorumlarla gelin canlarım, dokunsanız ağlayacak gibiyim.

yaşlar 30+
sevgilim başka şehirde yaşıyor ve yabancı (dutch) ben de schengen zonde'yım bu arada. 1 yıl civarı oluyor başlarda short term falan kafasındaydım ama ilişkiye dönmesini isteyen, şekillendiren o oldu yani.
çok seviyor vs ailesiyle arkadaşlarıyla tanıştım, herkes ben neyim napıyorum farkında. aylardır türçe öğreniyor falan, buralarda bi sorun yok.

eski sevgilisiyle hala yakın arkadaş gibiler. bu insandan sonra başka ilişki denemeleri de olmuş yani çok uzun sürmeyen 2-3 kız daha var mesela sonrasında.
bu arada kız hayatını hala tam düzene sokamamış, başka biriyle bir düzen kurmaya çalışan (ama çocuk bunu terkedecek muhtemelen)... işini vs tam kuramamış, master teziniyle meşgul falan böyle bir durumda bi tip.
bizimkinden daha yalnız ve arkadaş edinmekte bence daha çok zorlanan yani özetle daha yalnız biri anladığım kadarıyla. kızın yaş 40, o da başka şehirde yaşıyor ama 1 saat uzaklıkta, ve o da dutch evet.

ben bu sürekli görüşmelerinin nebileyim kızın kendi hayatıyla ilgili (mesela güncel ilişkisiyle ilgili akıl danışmak için aramalar vs) bu kadar yoğun olduğunu en başlarda farketmemiştim, zaten uzaktayız sürekli yan yana değiliz falan gözlemleyecek bir durum olmamıştı. farkedince çektim kenara konuştum; pardon ama böyle yaparsanız bana yer kalmıyorki falan dedim o da kızla konuştu. hatta kız bozulmuş işte aman dostlukları (!) hasar görecek diye. bu konuşmada asla kıskanmakla ilgili bir durum olmadığını (ki gerçekten yok), sadece eski sevgiliyle bu kadar yakın arkadaş olmanın aklıma yatmadığını yani onun buna neden gerek duyduğunu sorguladığımı vs anlattım.
görüşmelerinde bir problem görmüyorum, ben de tanıştım zaten bu konuşmadan önce, bana kalsa double date'ler veya kızın benimle de "ayrıca" arkadaş olma ihtimali vs gayet makul, hoşuma gitmeyen sevgilimin eski sevgililerinden biriyle yok ortak arkadaşları yok bir takım etkinlikler vs derken böyle bir sosyalleşme içinde ve bir tür "özel alan" içinde olması.

her neyse, konu tabi sen kafanda kuruyorsun, bana güvenmiyorsun, olmayan bişeyin aksini nasıl ispat ederim, neden spesifik olarak bir tek o arkadaşım(?)la görüşmeyeyimki noktasına geliyor. veya işte biz daha çok buluştukça bu durum kendiliğinden azalacak, zaten zamanım fırsatım kalmayacak gibi şeyler var iddianamesinde :D


soru şu ki ne olacak böyle?
ve beni üzen rahatsız eden ne tam olarak?
haksız mıyım? evet böylesi bir arkadaşlık, herkesin anlayabileceği bişey değil, bazı insanlar saçma bulur bazı insanlar da normal karşılar vs o da bunun farkında.
ama yine de beni rahatsız ediyor yani. üstelik kız buna zemin hazırlarken; atıyorum ortak kalabalık etkinliklerde bile bir anlamda kavalyesi benim sevgilim oluyor gerizekalı sevgilim de bi dkka buraya beraber gitmesek mi ya da atıyorum sadece ikimizin görüşeceği şeyler yapmayalım vs kafasında değil(çünkü zaten kesinlikle arkdaşım diyor ya ondan.) yani sözde biraz azalttı da azalttı dediğim acil durumlarda kızın evinde kalmıyor artık falan! :D

ne yapacağım? :(

 
iliskilerinin arkadaslik duzeyinde olduguna ikna oldugunuzu dusunuyorum. asacaksiniz, bu kdr. kiskanilacak bi durum yok boyle seylere takilip iliskinizi yipratmayin


  • ala09  (05.06.23 22:16:36) 
durumum olmadığı için tamamını okummadım ama avrupada bu olağan bir şey. hatta ben de eski sevgililerimle görüşebiliyorum arada. gerçekten türkiyedeyken böyle şeyleri ben de dert ediyordum çünkü insan o sarmalın içine girince kendi de çamurun içine sürükleniyor ama buradayken kafam çok rahat. sen de öyle yap.


  • bohr atom modeli  (05.06.23 22:58:09) 
"görüşmelerinde bir problem görmüyorum, ben de tanıştım zaten bu konuşmadan önce, bana kalsa double date'ler veya kızın benimle de "ayrıca" arkadaş olma ihtimali vs gayet makul"
Şu kısım yazdığınız diğer her şeyle çelişiyor.

Ya aşacaksınız ya da durum sizin için fazla genişse sevgilinizi kısıtlamak, değiştirmeye çalışmak yerine düşünce yapısı size daha yakın birini bulmak üzere yeni denizlere açılmalısınız.
  • kobuzchu kiz  (05.06.23 23:05:02) 
cevaplara teşekkür ederim. ben sadece “çağırmasa da olur” etkinliklere beraber gitmelerini anlayamıyorum.
zaten ben anlayamıyorum yazdım, nasıl rahat hissedeceğim veya neden rahatsız hissediyorum diye soruyorum.

@kobuzchu, double date falan asla olmadığı gibi kızın aylardır sevgili olduğu kişiyi henüz ikimizden biri de görmedi. tam tersi bir şekilde sadece ikisi buluşuyor. veya ortak bi arkadaşları varsa kız da single olarak dahil oluyor etkinliklere vs. yani haftada bir kaç kez görüşmekten bahsediyorum bu arada.
  • rewlack  (05.06.23 23:10:18) 
Valla o kızın eski sevgili olup olmadığından bağımsız, başka bir kadın benim sevgilimi kavalyesi gibi gezdiremez. Yani bir gezdirir, iki gezdirir, bazen grupça gezilir, 2 çift olarak gezilir vs. Dengeli bir arkadaşlıksa olabilir.

Ama haftada 3 kere beraber dışarı çıkıyorlarsa bu iş okey değil bence. Gerçekçi olmamız lazım, en çok arkadaş olarak gördüğün karşı cinsle bile bir şey yaşayabileceğin bir paralel evren var. Paylaşım yapabiliyorsun ki arkadaşsın, bir arkadaşlık ilişkisinde cinsel bir çekim olması bir kaç defa oluşturulmuş doğru ortama bakar. Bu ortamlar kendi kendine üst üste denk gelmez, ya da bir kere denk gelirse biz karşıdakini arkadaş olarak gördüğümüz için 2. Sinin oluşmasını kasten engelleriz, arkadaşlıkta güvenli sınırlarda geziniriz.

Ama sizin durumda zaten bir defa romantik ilişki sınırını geçmiş bir çift var. 2 arkadaşa göre romantik bir anda bi çekim hissetme ihtimali daha yüksek. Hele taraflardan biri özel olarak diğerine kavalyesi muamelesi çekip görüşmek için bahaneler yaratıyorsa o zaman ben bu arkadaşlık ilişkisini güvenli bulamam.

Bu kız seni kasten dışarıda bırakıyor gibi hissediyorum ben, osuruktan da bi sevgilisi var o yüzden kimseyle tanıştırmıyor.
  • zimbirik  (05.06.23 23:54:19) 
Adam Dutch. Normal boyle seyler. Olgunluk, medenilik gostergesi, saglikli, siradan davranislar bunlar Dutch'lar icin.

Kulturler arasi iliskileri surdurebilmek icin iki tarafin da kendi kültürlerinin bir kısmından vazgeçmesi ve diger kültürün inançlarına, alışkanlıklarına uyum sağlamasi gerekir. Bu olmazsa o iliski yurumez. Yazdiklarindan anladigim kadariyla senin Dutch, senin rahatsizligini anlayamaz, kavrayamaz.

Senin icinde bulundugun durumdan rahatsiz olman cok normal. Mesela benim esim de yabanci ve oldukca acik goruslu bir kulturden geliyor. Eski erkek arkadasi ile telefonlasmasi, gorusup aktiviteleri katilmasi vs. bir durum olsa aninda bosanirim. Benim tolere edebilecegin bir sey degil. O da bunu bilir. Beni de bilir. Senin Dutch'in beyninin ERROR verdigi konular bunlar.

Bence sen kendine karsi durust olmalisin.
  • thetruenorthstrongandfree  (06.06.23 03:14:16) 
kizin lover'i o, yersen arkadasi.


  • durgunfoton  (06.06.23 08:46:57) 
senin eleman çok eşli takılıp sana kültür olarak yutturuyor bence.

böyle bir ilişki istemiyorsan sınırını net çizmen lazım, yoksa sal gitsin.
  • nuisance  (06.06.23 09:54:48) 
Dünyanın hiçbir yerinde ciddi ilişki içindeki hiçbir kadın eski kız arkadaşın bi adamın hayatında buuu kaaadaaaar yaygın olmasını normal kabul etmez
Arkadaş olabilir ( bu hello hello how u doing ayarındadır) ama kabul edin sizinkiler biraz fazla mıçmıç. Bizz moderniiiz kızım modern ol diyenleri sallamayın, dünyanın hiçbi yeri bu kadar modern değil

  • photo85  (06.06.23 20:48:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.