[]

Apartman görevlimizi çıkartıyorlar

merhaba,

olağanüstü genel kurul topladılar, mevcut yönetici istifa etti, yerine 10bin lira apartman aidatı olan mafyöz bir tipi yönetici yaptılar. mevcut yönetici de yardımcısı oldu.

üç kişinin katıldığı bir toplantıyla (ki ilan panosunda tarihi bildirmişlerdi), apartman görevlimizi çıkartmaya karar vermişler. adamın oturduğu daireyi kiraya verip dışarıdan temizlik hizmeti alacaklarmış.

apartman görevlimiz 5 yıldır çalışıyor, parttime sözleşme imzalatmışlar en başta fakat adam full time çalışıyor. dolayısıyla tazminatını vs de hep düşükten verecek gibiler. yeni yönetici de karanlık bir geçmişe sahip olduğu için kimsenin gıkı çıkmamış.

bu arada olağanüstü genel kurul tutanağında bu konuyla ilgili hiçbir şey yazmıyor.

22 daireli bir apartmandayız, ne yapılabilir? akıl veren olursa çok sevinirim.

 
3 kişi ile toplantı olmaz, en azından ilk toplantı ise 3 kişi ile karar alınamaz.
yeterli çoğunluk oluşmadığı için yeniden toplantı tarihi belirlemek zorunda olmaları lazım.
22 dairenin hepsi o 3 kişiye imza yetkisi mi vermiş
  • angelofdeath  (05.06.23 11:30:51) 
karar tarihinden sonra 1 ay içinde itiraz edebilirsiniz karara.
diyelim ki değişmedi. o zaman bir kaç şahit bulup adamın part time değil, fulltime çalıştığını ispat edin. eski yöneticinin usulsuz bir sözleşme yaptığını söyleyin. en azından görevli tam ödeme alır. ama ucu size de dokunur bu durumda.

  • teritori  (05.06.23 11:32:34) 
@angelofdeath

hepsi değil, birkaç kişi whatsapp grubundan yazdı, katılamayacağım falanca filanca kişi benim vekilimdir diye, fakat tayin ettikleri vekil de toplantıya katılmadı.
  • solskjaer  (05.06.23 11:34:58) 
hocam yanlış anlamayın da, yönetici mafyöz vb. diyorsunuz, ama siz dahil hiç kimse toplantıya gitmemiş, kimsenin umurunda değil demek ki. eğer toplantı çağrısı düzgün yapılmadıysa veya belirlenen tarih saatte toplantılar yeterli çoğunluk ile yapılmadıysa vb. sizin gibi başka kat maliği de varsa (tanık vb. olacak) dava edersiniz. yoksa sallayın, atı alan üsküdarı geçmiş.


  • malheiros  (05.06.23 11:52:31) 
Apartman sakinleri ile görüşün, hem daha fazla para veriyoruz hem daha az hizmet alacağız eski sistem çok daha iyiydi ayrıca bu adamlar pek tekin değil doğru bir karar aldığımızdan şüpheliyim diyerek toplantı talep edilmesini sağlayın ve yönetimi adamların elinden alınmasını sağlayın, O bina size ait o adamlara değil, onlar sadece temsilci.

Ama şunu da söylemekte fayda var, bu adamları bulan kim? eğer eski yönetici bulmuş ise bu yöneticinin tanıdıklarıdır muhtemelen ve bunlara haber uçurabilir bu herif sizi çekiştirmiş vb gibisinden bu yüzden eski yöneticinin bu adamları bulduğundan eminseniz eski yöneticiyi bu duruma dahil etmeyin yani fikrin sizden çıktığından haberi olmasın, çoğunluk olarak hareket ettiğinizi bilsin.

Ayrıca herkes belirtmiş ben de belirteyim, çoğunluk sağlanmadan bir toplantıdan karar alınıp oldu bittiye getirilemez. Bizim apartmanımızda yönetici benzer bir karar aldırıp dış cephe boyası yaptırmaya kalktı 3 kişi parasını peşin ödedik apartmanın yarısı boyandıktan sonra sen bu kararı nasıl alırsın diyerekten kararı iptal ettirdiler olan benim gibi parasını peşin verenlere oldu.
  • solo  (05.06.23 11:53:47 ~ 11:55:50) 
Sigortası ödeniyor muydu? Sgk'ya şikayet ederse. Güzel bir tazminat ödetir.


  • Kahvedesu  (05.06.23 13:43:50) 
1- olağanüstü genel kurul çağrı şartlarına uymamışlar
Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu on beş günlük süre hesabında dikkate alınması gereken çağrının gönderildiği tarih değil, çağrının kat malikinin eline ulaşacağı tarihtir.
2- toplantı yeter sayısına uymamışlar
Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından 1 fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. (Değişik ikinci fıkra: 14/11/2007-5711/15 md.) Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılı

3- iş hukuku kapsamında adam full time çalıştığını 2 şahitle çok rahat ispatlar, dava sonucu site maliklerine patlar ceza.
  • fistikthecat  (05.06.23 15:15:16) 
@kahvedesu, cezayı malikler ödeyecek. sgk ya filan şikayet etmeyin. o aidat olan yöneticinin cebinden bişey çıkmayacak.


  • fistikthecat  (05.06.23 15:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.