[]

UPS Elektrik tüketimini arttırır mı?

Merhaba,

Ofiste 24 saat çalışan bir PC var ve 1 adet mini buzdolabı var, aylık 800 TL elektrik faturası geliyor, evde her gün en az 4-5 saat çalışan PC, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, tv, akşamları sürekli açık aydınlatmalar olduğu halde 500-600 TL elektrik faturası geliyor.

Bu aradaki farka neden olan şey UPS olabilir mi? ofiste 10Kw'lık bir ups var farklı olarak. Aklıma bu ups'in çok büyük elektrik tükettiği fikri oluştu kafamda.

 
Merhabalar,

Güncel rakamlar şöyle sanırım;

Mesken (Düşük Kademe): 1.73 TL
Mesken (Yüksek Kademe): 2.6 TL
Ticarethane(Yüksek Kademe): 4.4516 TL

sbsolar.com.tr
Ofis ticarethane geçtiği için birim bazında daha pahalı olduğundan kaynaklı olabilir mi?

Harcadığınız kw'a fatura üzerinde baksanız tüketim aynı mı diye, o zaman belli olur sanırım.
  • c0sh_kun  (05.06.23 09:11:54 ~ 09:12:27) 
baktım 2,32 TL görünüyor birim fiyat ofiste. evde ise 1,33 / 1,98

Tüketim :

Ev : 303,733
Ofis : 285,349

Ev Fatura Toplamı : 494,80
Ofis Fatura Toplamı: 809,80

Ama hala şu sorunun cevabı çıkmıyor ortaya, Ofiste çalışan sadece bir PC var 24 saat çalışıyor, bir de mini buz dolabı ama evde onlarca elektronik alet ve aydınlatma var. Fakat tüketime bakarsanız neredeyse ev ile aynı (fatura tutarı değil tüketim)
  • solo  (05.06.23 09:43:29 ~ 09:45:45) 
Bekleme tüketim değerleri kılavuzunda yazar, büyük bir fark yaratacağını zannetmiyorum.


  • kimlanbu  (05.06.23 10:25:12) 
internette biraz araştırma yapınca online ups'lerin bekleme modundayken de kayda değer miktarda enerji tükettiğini yazanlar olmuş, %30 gibi bir orandan bahsediliyor ki fena


  • solo  (05.06.23 10:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.