[]

Writing nasıl geliştirilir?

B2 seviyesinde ingilizcem var. Speaking için de geliştirmem gereken noktalar var ama writing için de hiç rahat değilim.

Hem yaptığım iş için kimi zaman gerekli olan içerik oluştururken hem de business english vari mail yazışmalarında akıcı bir şekilde yazamıyor ve özgüvenli hissedemiyorum. Aynı zamanda uzun vadede IELTS sınavına da girme durumum olabilir. Sistematik olarak nasıl gelişebilirim bu konuda? Şimdiden teşekkürlerr


 
Native'lerle bol bol yazisip, onlardan ögrendiklerini kullanarak.

Mesela ben zamaninda Metacritic'te inceleme/yorum yazarken belli yazarlarin veya user'larin yazdigi cümleleri kopyalardim konunun akisina göre.

Bir de tabii ki vocabulary. Bu da yine yazistigin insanlarla gelisebilen bir sey. Türkçede bile benzer bir yolu izleyebilirsin zira dil gelisimi sonsuzdur.
  • Yourcousinmarvinberry  (05.06.23 00:11:41) 
20 + yildir yurt disindayim. Kanada Federal Hukumetinde calisiyorum. Birkac tuyo vereyim:

Is maillerinizi olabildigince kisa, acik ve anlasilir tutmaya calisin. Once tam olarak ne yazmak istediginizi dusunun sonra yazin. 5 cumle ile acik bir sekilde kimden neyi neden istediginizi yazip bitirin. Gereksiz detaya girmeyin. Havali, anlamini %100 bilmediginiz kelimeleri kullanmayin. Daha uzun bir seyden bahsetmeniz gerekiyorsa telefon acin. Mailleriniz mizah icermesin. Ayrica negatif bir sey de yazmayin. Yazinizi saygili bir bicimde bitirip, kontrol edin sonra gonderin.

elt.oup.com
  • thetruenorthstrongandfree  (05.06.23 02:56:52) 
Sadece ChatGPT kullanarak IELTS writing puanım 6'dan 7'ye yükseldi. İlk sınavda yetiştirememişken ikinci sınavda 40 dakikada bitirdim, 10 dakikada kontrol ettim, bana da 10 dakika kaldı.
Bu süreçte sadece CHATGPT'yi İngilizce kullandım, arada e-mail atmam gerekiyordu onları falan chatgpt'ye kontrol ettirdim. Başka da bir şey yapmadım.

  • ted  (05.06.23 10:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.