[]

Su tüketimi sorusu -2

Geçen sormustum, hesaplamaya göre iki kişi gunde 500 litre su harciyoruz.
Az once test yaptık.
30 dk kullanmadik, hareket ettiği belki 100ml falan anca.
Sonra 30 lt su kullandik, sayacta 31 civarı gördüm.
Sifon cektik, 12 lt su harcadi.

Kısacası yüzde 99 doğru çıktı.
Ama bu hesaplama ile bizim günde 500 lt harcamamiz imkansiz.
Günlük duş, el yika/elde iki bulaşık yıka arada, tuvalet desek anca 300 olur. Haftada iki kere çamaşır. Gene asla cikamiyoruz yani.

Bu noktada son testim bu hafta tatile çıktığımda 10 gün oynuyor mu bakacagim.
Ama sonra elimde kalan tek şey su firmasini aramak.
Başka yapabileceğim bir şey var mi?
Eski kiraci ile konustum, iki kisi bir çocuk 10-11 m3 anca kullanmış oluyorlar.
Kafayi yiyecegim...

 
'Su sayacımın tükettiğimden yüksek gösterdiğini düşünüyorum. Yenilenmesi' diye müracaat et, yenilesinler. Kafan dinç olsun.


  • Mirket  (04.06.23 22:20:17) 
@mirket; abi yanlış okumadiysam Fransa'da öyle değil. Bedavaya yapmıyor olmalari yüksek. Anladığım gelip test ediyorlar.


  • logisticsmanager  (04.06.23 22:23:48) 
24 saatlik tüketime baktınız mı hiç? Mesela birkaç gün aynı saatte saatin gösterdiği rakamı not edip, arada sıçrama var mı diye kontrol edebilirsiniz. Benim kaldığım evde sıcak ve soğuk su boruları biri mutfak biri banyo için ayrı yerlerden daireye giriyordu. Saate ters bağlamışlar ve sonuç olarak ben kendi mutfağımdaki + komşunun banyodaki sıcak suyunu, o da tam tersini ödüyordu. Kontrolü mutfaktan yaparsam sıcak su saati normal çalışıyor görünüyordu ama fatura olması gerekenden çok fazla geliyordu. Ben taşınana dek de kimse fark etmemiş. Yeterince test yaparsanız, sorunu tespit edersiniz bence.


  • mikro patlama  (04.06.23 22:28:44) 
Abi 24 saat bakmadim çünkü sayaca ev sahibin garajindan bakılıyor. Ama eski kiracı ile konuştum ki ben girerken o çıktı, onlarda yok yani. Olduysa benden sonra olmalı.

Misal 29 mayıs öğlen 12'den bugün akşam 5e kadar 3.4m3 su tuketmisim. Ki bu süreçte daha az kullandik su bir tık (misal ben her akşam dus alirim bu sefer iki gün falan alamadim uyuyakalarak).
17-18 m3 oluyor direkt.

Cuma tatile cikiyorum, 11 gün sonra geldiğimde bakacağım bir sıkıntı var mi. Yoksa artık su firmasında tanıdık müdür buldum, ondan yardim isteyeceğim.
  • logisticsmanager  (04.06.23 22:35:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.