[]

Ayrı eve çıkayım mı

Ben aile evinde yaşıyorum. Uzaktan çalışıyorum ve iyi sayılacak gelirim var. İyi kazanıyorum. Evde dört kişiyiz kendi odam var. Ailemde istanbulda bende istanbulda eve çıkmayı düşünüyorum. Artılar: karışan olmayacak. izin almak zorunda kalmayacam. Eksileri: yemek ütü temizlik ben ilgilenmek zorunda kalıcam, para biriktiremiycem. Bütçem kira için 14000 sizce değer mi ?




 
Hayalim kızkulesi manzaralı evde oturmak o çevreler hakkında bilgi lazım


  • yalniz kizkulesi  (04.06.23 17:54:16) 
hiç tek başına yaşamadıysan sırf o tecrübe için bile değer. bir yaş daha büyürsün emin ol.


  • alperz  (04.06.23 18:04:44) 
O civarda bu fiyata ev bulabileceğinizi sanmam...
Yaşınızı ve cinsiyetiniz daha belirleyici olabilir.
Bu devirde çıkmamayı tercih ederdim. Ev sahipleri seneye sizi delirtebilir...ekonomi kötü para biriktirilebilit.
kadıköy yeldeğirmeni, moda mesela paylaşımlı evde yaşayabilirdim: başkasıyla paylaşım da iyi gelebilir..
6-7000 oda paylaşımı ve burdaki kitle iyi tipler.

Ben olsam evde kalır ve aileme biraz daha diş bileyip gerekirse giderim der ve karışmalarını azaltırdım :)
  • gadlemler  (04.06.23 18:05:39) 
Bence para biriktirerek ne amaçlıyorsunuz, önemli olan o. Eğer para biriktirmek için bir amacınız varsa aileleyle devam. Ama sırf para biriktirmek için para biriktiriyorsanız kiraya çıkın. Derim ben.


  • orangesandsea  (04.06.23 18:22:00) 
iş yerinde sosyal bir ortam varsa değmez boşu boşuna maddi kayıp

yıllık izinde denize sıfır ev kiralayabilirsin 1 ay

yemek ütü temizlik bunlara mevcut evde biraz vakit ayırırsan otel gibi kullanma durumundan kurtulursun, daha çok benimsersin
  • bir soru sorcam  (04.06.23 18:29:22) 
O 14.000 tl'yi her ay altın ya da döviz olarak kenara at ve aile evinin konforundan istifade etmeye devam et. 1-2 yıla ev almaya karar verirsen elinde peşinatın hazır olur.


  • anaphylacticshock  (04.06.23 18:44:46) 
6 yıl önce benzer bir soruya kesinlikle ayrı eve çık diyerek cevap vermişim ama bugünün şartlarında aile evinde devam edip birikim yapmanı tavsiye ederim. Ekonominin nereye gideceği belli değil, üstüne bir de tek sorun kira fiyatlarıymış gibi sadece ona artış limiti getirilince sürekli ev sahibi-kiracı kavgası görüyoruz etrafımızda. Ailenle aran çok iyi değilse de dişini sık, yapacağın birikimi ileride işler tamamen çıkmaza girerse kullanırsın.


  • hrskrs  (04.06.23 18:52:44) 
Belli bir yaştan sonra çıkmak lazım.


  • chavezding  (04.06.23 18:54:40) 
kesinlikle ayrı eve çık. sebep sonuç tartışmasız. yalnız yaşamak başka bir şey. salacakta bulamayabilirsin ama zeynep kamil ahmediye selimiye vs. kesin bulursun


  • ala09  (04.06.23 19:05:44 ~ 19:06:01) 
Şu anda izin almak zorunluluğunu oluşturan nedir orasini merak ettim. Cevaben bir şey yazın diye de demedim bunu da; yani 27 yaşıma kadar, aradaki 2 sene hariç ve üniversite dönemi dahil ailemle yaşadım ama 18 yaşından beri izin almıyordum, sadece geç geleceğim ya da gelmeyeceğim zaman haber veriyordum.

Diğer tarafı da, biraz gelişmeleri beklerdim ben, belki birkaç ay daha. Malum kira ve emlak piyasası son yıllarda acayiplesti. Ongorulebilirlik yok.
  • encokbenisevinnolur  (04.06.23 23:08:59) 
Ailenle iletişimini güçlendir izin alma modundan çık haber ver. Biraz sosyalleş alışsınlar. Ayrı eve çıkmak şu ülkede bence güvenli değil. Birinin takip etme riski vs. Bence aileyle kal.


  • smurfy  (05.06.23 04:04:54) 
Aylığı 15-25 bin lira aralığında bir airbnb'de birkaç ay ayrı yaşayın, sevip sevmediğinizi görün.

Senede 170 bin TL sadece kiraya vereceksiniz, eşyalar da en ucuzu ve en azından olsa hiç değilse 60-70 bin liraya yaklaşır herhalde. Emlakçı, eşya taşıtma, faturaları açtırma vs. derken hesaplaması zor bir para.

Hata yapıyorsanız 250 bin lira civarında bir hata olacak yaptığınız o yüzden mutlaka önceden bir deneyin.
  • michael_knight  (05.06.23 13:42:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.