[]

Evde kuru mama nasıl yapılır?

Arkadaşlar merhaba,

Biliyorsunuz mama fiyatları uçtu ve maalesef uçmaya devam ediyor.

Ben 1 sene öncesine kadar kedilerime ND marka mama alıyordum, içime o siniyordu.
Fiyatlar bu kadar pahalanınca üretici firmaları aynı diye MATISSE almaya başladım.

Ama MATISSE aldığım satıcının sahte ürün sattığından şüphelendiğim ve maalesef bu markayı başka yerde bulamadığım için bizimkilerin mamasını değiştirmeye karar verdim.

Neyse, işin özü almayı düşündüğüm bütün markaların kilo fiyatları 100 lira üzerinde, 10 kiloluk almaya kalksam en az 1200-1300 falan ödemek zorundayım. Artık bu iş çığrından çıktı.

Ben de evde kuru mama yapmaya karar verdim. İnternette 1-2 tarif buldum ama kurutmadan önce hamur haline getirmek için hepsine un konmuş. Şimdi un vs içermeyen iyi bir tarif arıyorum.

1- Siz daha önce hiç kuru mama yapmayı denediniz mi?

2- Elinizde vitamin değerleri vs açısından dengeli ve sağlıklı iyi bir tarif var mı?

3- Yaptıysanız küflenmesini, bozulmasını falan nasıl engellediniz?

4- Nasıl, hangi koşullarda sakladınız?

5- Son olarak nasıl şekil verip, kuruttunuz? Takır takır kupkuru oldu mu?

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.