[]

Win7 Disk birleştirme. kafayı yedim yardım.

eskiden C: D: E: vardı sürücülerim.
C: de yer kalmayınca D'yi C'ye katcakdm. tabi xp gibi zannettm. format atma yerinde D yi sildim. şimdi D resimdeki gibi boş alan duruyo. bunu Cye nasıl katıcam?


img149.imageshack.us

 
win7 de düzgün çalışmıyor o program . başka ne yapabilrm


  • vericemparasını  (28.06.10 22:49:17) 
Gparted işini görür. Ama bunu Windows'un içinde çalıştırmıyorsun. .iso dosyası indirip CD'ye ya da USB belleğe yakıyorsun. Daha sonra da PC'yi bununa boot edip dediğin işlemleri gerçekleştiriyorsun.

Gparted:
gparted.sourceforge.net

Eğer CD'ye yakmaya kasamam USB belleğe yakar CD'den tasarruf ederim diyorsan Unetbootin adında Windows'ta da çalışan bir programı Windows'a kurup burada Gparted'ın indirdiğin iso'sunu seçip USB belleğe Gparted'ı yakabilirsin.

unetbootin.sourceforge.net

Unetbootin'de sorunsuz çalışan Gparted sürümü ise 0.5.1-1:
sourceforge.net

Gönderdiğin resimden anladığım kadarıyla senin Gparted'da yapman gereken genişletmek istediğin partition'u sildikten sonra onun yanında genşlemesini istediğini o tarafa doğru genişlemen.

Adımları tek, tek yaptığın taktirde becerirsin. Kolay gelsin...
  • metal revolution  (29.06.10 01:13:42 ~ 01:14:08) 
mevcut duzende yapamazsin. c primary partition, bos alan logical partitionda duruyor. logical parititoni primarye aktaramazsin maalesef. resimde gozuken d yi ve sonrasinda da logical partitioni ssilmen lazim.


  • crucio  (29.06.10 01:18:09) 
Evet şu an ben de onu farkettim. Ne yazık ki o boş alan primary ve sağındaki ise logical bir şekilde o boş alanın uzantısı. Onları birbirine katman mümkün değil. Boş alnın sağındak kısım da az uz değilmiş... Bir şekilde başka bir sabit diske yedekleyip tüm disk yenden bölümlemeden dediğin şeyi yapman mümkün değil. Geri zekalı Microsoft tayfası tüm partition'ları primary yapacakları yerde kafalarına göre logical atıyorlar ne yazık ki...


  • metal revolution  (29.06.10 01:52:02) 
windows xp ile format atma yerine getirdim orda düzeltebildm


  • vericemparasını  (10.07.10 06:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.