[]

airfryer'da patates nasıl kızartılır?

agria cinsi patates(dondurulmuş değil) aldım kızartmadan önce yapmam gerekenler nelerdir suda bekletme vs? teşekkürler.




 
benim yöntemim şöyle;

patatesleri standarttan biraz daha kalın doğrayıp tuzlu ve karbonatlı suda 4-5 dakika kadar (çok yumuşamayacak) haşlıyorum. sonra süzüp peçete üstüne serip oda sıcaklığına geldikten sonra donduruyorum. donuk vaziyetteyken sıcak airfryer sepetine atıp tuz ve çok az yağ (sprey ile) ekliyorum. 200 derecede 15 dakikada gayet güzel oluyor.
  • orient blue  (03.06.23 18:06:35) 
Fırında yapıyorum ben gerçi ama yine de yazayım. Pattisleri dilimleyip yıkıyorum güzelce(vakit varsa suda bekletilebilir) sonra süzüyorum. Şu salata kurutucular var ya ona koyup iyice kurutuyorum. Sonra süzgeci çıkarıp pat pat vurmak suretiyle kalan suyunu iyice alıyorum. Peçete,havlu vs sürmüyorum öyle kupkuru yapmaya uğraşmıyorum. Ama yok ille kuru olsun derseniz kağıt peçete yerine sadece sebze kurulamak için kullanılan bir adet kumaş mutfak havlusu edinebilirsiniz. Neyse işte iyice kurulduktan sonra soslayıp yağlayıp fırınlıyorum.


  • yazdonumu  (03.06.23 19:22:05) 
Ben pişince yumuşak patates seviyorum.
Patatesleri 3adet soyup küp küp orta boy doğruyorum.
Bolca yıkayıp fazla nişastasını atıyorum.
Airfryeri zeytinyağlı spreyle yağlayıp patatesi döküyorum içine ve yağlıyorum aynı şekilde tuz döküyorum biraz.
165 derecede 30dkka pişiriyorum.
Her sallarken yine yağ sıkıyorum zeytinyağı.
  • kararsızataletfilozofu  (03.06.23 20:11:43) 
epey ince dilimleyin en önemlisi o.


  • anten  (04.06.23 00:23:32) 
orient +1. Ama uğraşı çok. A101de airfryer için dondurulmuş patatesler var onlar da bu anlatılan kıvama göre oluyor.


  • Mcfly  (04.06.23 08:37:24) 
bence yağlanması önemli
bir kapta her yüzeyine temas edecek; nufuz edecek kadar uğraşmak gerekiyor patateslerle

bu şekilde fırında yapınca bile daha lezzetli oluyor airfry dan
üşenip üzerine zeytinyağı gezdireyim diyince yetersiz kalıyor

elim yağlanmasın diyorsan latex eldiven çok pratik

bir de tırtıklı doğrayıcalar var temas yüzeyi büyümüş oluyor dilimlerin
  • bir soru sorcam  (04.06.23 11:23:15 ~ 11:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.