[]

döviz bozdurma - kapalıçarşı vs banka

Hesabıma düzenli döviz (euro) geliyor. Ancak bu gelen dövizi bankada bozdurursam 21,8 lira diyor. (banka satış 24,6)

Çekip kapalıçarşıda bozdurursam 22,6 diyor. (alış 22,60 satış 22,65 yazıyor internette)

1000 euro için fark 800 TL, 2000 euro için fark 1600 TL.

Bankadan çekmek (önden haber vermek gerekiyormuş sanırım belirli bir miktarı aşınca, o miktarı da bilmiyorum) ve ardından Kapalıçarşı'da bozdurmak mantıklı geliyor.

1- Ama kapalıçarşıya 1000 euro ile gidince de bana 21.9'dan bozuyoruz demezler değil mi? kapalıçarşı makası gerçekten internette yazdığı gibi mi oluyor? Daha önce gitmediğim için soruyorum.

2- evime yakın kuyumcuya gittim döviz bürosu muamelesi yapmaz diye umarak; ama döviz bürosuna yönlendirdiler. Döviz almayı kabul eden kuyumcudan bankaya/döviz bürosuna göre daha iyi kur alma imkanım olur mu sizce?

 
Yani aslında farklı dövizcilere gidip 1000 euroyu peyderpey bozdurma yoluna da gidilebilir.


  • d max  (03.06.23 17:13:47) 
1000 Euro öyle çok büyük bir para değil. Döviz bürosunda bozdurabilirsin.

Fiyatlar ve makas bulunduğun şehre ve şehir merkezine mesafene göre değişir.

Kuyumcular eğer yapıyorsa bu işi tezgah altı yaptığı için muhtemelen daha zararlı çıkarsın.

Birkaç döviz bürosundan fiyat alıp, banka ile karşılaştırmanda fayda var.

Ancak bu işi hafta içi ve mesai saatlerinde yaparsan çok daha karlı çıkarsın. Mesai saatleri dışı bankalarda da döviz bürolarında da makas açılır.

Bankalar genelde ellerinde fazla döviz veya TL bulundurmuyor. Senden önce biri yatırmıştır falan, o zaman hemen verirler. Ama 5.000 TL ya da Euro çekeceksen bir gün önceden şubeye telefon ederek bildirmeni istiyorlar.

Banka ve Kapalı çarşı fiyatları için şu sayfa yardımcı olur.

canlidoviz.com
  • Mirket  (03.06.23 17:40:15 ~ 17:51:06) 
Döviz bürolarında kapıdan pazarlık da yapılabiliyor.
Kadıköy ve kapalıçarşıda oluyor bu.
Seçim öncesi cumartesi günü bir abimiz kapalıçarşının yan sokaklarındaki bir büroda sözlü pazarlıkla, tabelada yazandan daha iyi fiyata bozdurdu 1000$
Sorarsanız , o günlerdeki piyasa durumuna göre birkaç yüz lira da kar edebilirsiniz
  • gadlemler  (04.06.23 00:22:55) 
cuma günü baktığımda bankadaki alış piyasa fiyatına çok yakındı. benim de bankadan çekip dışarda bozdurma niyetim vardı ama fiyatın yakın olduğunu görünce vazgeçtim. tabi pazartesi bi daha bakmak lazım


  • paintov  (04.06.23 01:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.