[]

oyun bilgisayarı

herkese iyi akşamlar. bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. isteğim önümüzdeki 3-4 seneyi rahat götürtebilecek bir sistem. bütçem 15-20k arası. bu fiyatlara istediğimi bulabilir miyim bilmiyorum (oyun sektöründen çok uzak kaldım) tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.




 
en azından 12gb vram olsun ekran kartında. bu ara 8gb vram'li kartların yeni nesil oyunlara ayak uyduramaması konuşuluyor.
işlemci için de am5 soketler en yenileri ama onun yerine üst model am4 soket işlemci almak çok daha iyi bir yatırım. Hem anakart hem ram hem de işlemciye daha az para harcayıp yine de canavar gibi performans alınabiliyor.

b550 chipset anakart
ryzen 5800x3d işlemci
ikinci el rtx 3080ti mesela?
  • chavezding  (03.06.23 01:15:33) 
ikinci el bulabilirsen belki ama baktım 3080ti'ın ikinci eli 10-15 binden gidiyor gibi. Sadece bugünün ortalama ekran kartları da 15-20 bin zira.
örnek: gaming.gen.tr
Bu ikisi bayağı yakın performans veriyor diye biliyorum.

full sistem biraz zor gibi, yani bulursun iyi oyun da oynatır (Qhd çözünürlükte mesela) ama 4 sene diyorsun... rtx3060ti'dan aşağısına düşmemeye çalış.

edit: tek amaç oyunsa (laptopun falan varsa) Xbox/ps5 opsiyonunu da bir düşün. Xbox tarafında Gamepass gayet güzel bir hizmet.
  • nhk ni youkosu  (03.06.23 01:28:52 ~ 01:32:58) 
15-20k ya 3-4 yıl idare edecek oyun pc bulman imkansıza yakın. İnternet bağlantın iyiyse GeForce NOW diye bir şey var ona bir bak istersen


  • yazdonumu  (03.06.23 06:52:03) 
ryzen 5 5600 rtx 3060 al geç.


  • nothing in my way  (03.06.23 10:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.