[]

Astrolojik olayların etkilerini siz de bu kadar yoğun yaşıyor musunuz?

Merhaba,

Hayatım boyunca astrolojiye inandım.
Hiçbir zaman çok detaylı incelemedim, özel olarak ilgilenmedim ama gerçek olduğuna ve bilimsel olduğuna hep inandım.

Ama şimdi size anlatacaklarım inanmaktan fazlası, doğrudan astrolojinin üzerimdeki etkileri hakkında.

Bazen sebepsiz yere aşırı gergin ve depresif oluyorum. Böyle sanki beynimde yanan ışık sönmüş de ben karanlığa gömülmüşüm gibi hissediyorum. Dokunsan patlayacak, müthiş mutsuz bir ruh haline bürünüyorum.
Bir de bu dönemde regl tarihim de yakınsa aşırı sinirli oluyorum ve gerçek anlamda patlayacak gibi hissediyorum.

Bu durum genelde 2-3 gün, maksimum 1 hafta böyle sürüyor ve sonra bir anda sanki bulutlar dağılmaya başlıyor, ben hafifliyorum.

Bu arada sırada ve sebepsiz oluyor.

Son 2-3 seferdir bu durum başıma GELDİKTEN SONRA benim o depresif olduğum süreçte önemli bir astrolojik olayın yaşandığını duydum. Yani mesela retro ya da bir gezegenin farklı bir burca geçmesi vb gibi.

Astrolojik olaylar birinin ruh halini gerçekten bu kadar yoğun bir şekilde etkiler mi sizce?

Sizde de bu tarz etkiler oluyor mu? Hiç farkettiniz mi?

 
bilimselligine inanamazsin cunku bilimsel degil. ben de yorum falan okudugum oluyor bi kere bile tutmadi :))) tutmak demeyeyim denk bile gelmedi. komple yalan malesefki. ortamlarda sohbet olsun diye konusulur o kdr


  • ala09  (02.06.23 15:13:30) 
Hocam. Hocam. Hocam.

Kim bilir canınızı ne sıkıyor da böyle ruh halleri içine giriyorsunuz. Teeee gezegenlere bakana kadar bence çevrenize, insanlara, yaşadığınız olaylara bakın eminim sorunu orada bulacaksınız. Çünkü astrolojinin zerre bilimle ilgisi yok. Var diyenler ine cine de inanıyordur.
  • ruhen hastayim ben  (02.06.23 15:18:18) 
bilimsel değil +1

bende sizin gibi zaman zaman aşırı gergin, depresif olabiliyorum. iş/özel hayat stresine ya da hormonlara bağlıyorum. gezegenlere gelinceye kadar bizi etkileyen çok çok başka olaylar var.
  • benaslinda  (02.06.23 15:21:40) 
b1 vitaminin eksiktir. takviye al gecer.


  • alperz  (02.06.23 16:09:38) 
  • alperz  (02.06.23 16:11:12) 
Bilim dünyası "fiziki" bir fenomeni deney yoluyla ispatlayabilir, mesela yıldızların yapısını inceleyip içeriğinde kuş boku mu yoksa hidrojen helyum vs mi var bunaları bulabilir.

Bilim dünyası bazen "fiziki" bir fenomenin varlığını yapısını ya da çalışma mekanizmasını mevcut teknolojiyle deney yapmadığı için ispatlayamaz ama bu onun olmadığı anlamına gelmez, sadece mevcut şartlarda ispatlayamamıştır ve gelecekte bir gün ispatlanabileceğini bilir. Misal karanlık enerji gibi uzay maddeleri bunlardan biridir.

Bununla birlikte bilim dünyası astroloji gibi "fiziki" olmayan, bilimsel bi değer içermeyen ve tamamen "doğaüstü" olarak kabul edilebilecek fenomenlerle uğraşmaz, çünkü bilimsel bir değerliliği yoktur, yani "astrolojinin gerçekliği bugün ispatlanamaz ama yarın ispatlanabilir belki" gibi bir özellik taşımaz çünkü bilim dünyası 1000 sene sonra da bilimsel bir değeri olmadığı için bununla uğraşmayacak, bu tip konular genelde metafizikle ilgili insanlar ilgilenir ama o da bilimsel bir veri ya da ispat içermez.

Özetle, senin durumunun deneylenebilecek ve varlığı ya da yokluğu ispatlanabilecek bir özellik taşımıyor, çünkü bilimsel bir konu değil, tıpkı ruhlar periler cinler gibi bilimsel olmayan bir konu, sen yaşadığını söylüyorsun kimse sana "hayır yaşamadın" demez kendini buna inandırdıysan tabii ki bunu yaşamış gibi hissedebilirsin ama biz buna "evet böyle bir şey bilimsel olarak vardır" diyemeyiz.

Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz: Astrolojik olayların insan psikolojisini etkileyen beyin kimyasallarına yönelik birincil ikincil ya da üçüncül derecede bir etkisi yoktur, bu bilimsel olarak ispatlanabilir bir veridir.

Kısaca; bilimsel olarak deney yoluyla bugün ya da gelecekte herhangi bir şekilde ispatlanamayacak herhangi bir konu, gerçek değildir.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (02.06.23 16:24:37) 
Sayın anaflaktik şok bey/hanım. Astroloji bilimsel değildir, daha önce de söylemişler ama bir de ben söyleyeyim. Akademide astroloji diye bir bölüm yok. Bakın mantık çok basit, akademide yeri var mı o zaman bilimsel. Akademide yeri yok mu, o zaman bilimsel değil. Orta yaş ve üstü kadınların bir yerlerden öğrendiği astroloji bilimsel değildir. Sistemli olmayan bilgi bilimsel değildir. Farkındalık seviyenizi biraz daha arttırın lütfen. Teşekkürler.


  • smurfsmurfsmurf  (18.06.23 00:37:54) 
zamanında insanlığın çok işine yaramış olsa da astroloji mitolojiyle birlikte daha kültürel bir uğraş olarak ele alınmalı. bu bağlamdaki anlam ve önemi hakkında şu güzel videoyu tavsiye ediyorum.

www.youtube.com

sorunuza yanıtım ise beni etkilemez hayır.
  • engelbert humperdinck  (18.06.23 01:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.