[]

Malt macunu ile tüy topakları nasıl atılıyor? Macun önerebilir misiniz?

Merhaba,

2 tane tekir kedim var. Geçiş mevsimi olduğu için bu dönem çok tüy döküyorlar. Yuttukları tüyleri kolay çıkarabilsinler diye malt macunu almak istiyorum.

Bu malt macunu tam olarak nasıl işlev görüyor acaba?

Yani yuttukları tüylerin topak haline gelmesini sağlıyor onu biliyorum ama bu topaklar sadece dışkı olarak mı atılıyor yoksa macunla top haline gelen midedeki tüyleri kusarak tek seferde atmalarına da yardımcı oluyor mu? Yani çok afedersiniz ama hem alttan hem üstten mi atılıyor tüyler bu macun sayesinde?

Kedilerim için iyi bir malt macunu almak istiyorum. Beaphar duo malt macunu nasıl? Kullanan var mı? Herkes gimmcat alın diyor. Ondan alacaktım ama tüpleri metal diye korktum, belki içi pas yapar diye.

Kullandığınız ve beğendiğiniz, etkili bir malt macunu önerebilir misiniz?

 
her maltı yemiyorlar o yüzden küçük boyutlu olanlardan alıp denemen lazım, malt midede biriken tuylerin dışkı ile atılmasına yardımcı oluyor, kullanılmadığında önce ölüyormuş gibi öksürerek(burda ölümüne korkuyorsun) sonrasında kusarak çıkartıyorlar bu topları.
en iyisi gimcat fiyat performans olarak beepharda iyi marka diyorlar.

  • eja  (02.06.23 15:47:11) 
Macun tüylerin dışkı ile atılmasını sağlıyor. Gimcat kullanıyorum herkes gibi ben de. Arkadaşın dediği gibi ufak tüpü ile deneyebilirsiniz. Şu an en ucuzu amazon.com.tr'de sanırım.

İçinin pas yapması için hava alıp oksitlenmesi lazım pek olcak bişey değil gibi.
  • hedep  (02.06.23 18:53:08) 
Malt yutulan tüylerin kaka ile atılmasını sağlıyor. Bütün duran kakaları parçaladığınızda görebiliyorsunuz tüyleri. insan mecbur olunca bakıyor işte:/ sonuçta ya kusarak ya da kakayla tüyleri atacak. Atamazsa bağırsak tıkanmalarına kadar gidebiliyor. Operasyonluk olan çok kedi var.

Çimen yediklerinde de kusarak çıkarabiliyorlar ama insandaki gibi her bir kusma boğazını tahriş edebiliyormuş.

Kedim malt konusunda fazla seçici, senelerce patisine sürüp zorla yemesini sağladım. En son veterinerden vigor marka malt aldım, şimdi kendi yiyor.
  • boyalı kuş  (04.06.23 01:10:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.