[]

Aynı isimle farklı iban'a gönderilen para ne olur?

örnek ; ahmet yılmaz isimli 2 kişi var. aynı banka üzerinden farklı iban adresleri var.

1.ahmet yılmaz'a gönderilecek para yanlışlıkla 2.ahmet yılmaz'ın iban'ına gönderiliyor.

bu para karşıya gider mi? giderse geri alınır mı nasıl kanıtlanabilir böyle bir durum?

 
gider. bankayı arar hatalı işlemi beyan edersiniz. onlar 2. ahmet yılmazı arar hatayı söyler işlemi geri çekmeyi talep eder. 2. ahmet evet tanımıyorum derse para geri çekilir.
yok ben bekliyordum öyle bir para derse adliye yolları taştan :)

  • erty_ksk  (02.06.23 11:49:39) 
Gidemez denebilir.

IBAN bir adres ülke kodu, banka kodu, şube kodu, müşteri numarası, hesap kodu bilgilerini içeriyor. Üstüne bir de isim yazıyorsunuz.

Haliyle siz birkaç rakamı farklı yazdığınızda tam olarak o bankanın, o şubesinde, o hesap numarasıyla ve hesap koduyla kayıtlı ve aynı isimde bir kişinin daha olması gerekir ki para hesaba geçsin.

Bu da teorik olarak mümkün olsa da pratikte imkansıza yakın bir durum. Hatalı yazılmış bir IBAN numarası ve isim eşleşmesinin karşılığının çıkma olasılığı yok denebilecek kadar düşük.
  • akhenaten  (02.06.23 11:58:10) 
niye gitmesin ki? siz o ibana ait doğru ismi girmiş oluyorsunuz sonuçta.


  • elorelia  (02.06.23 15:50:12) 
Gitmez diyen arkadaşları anlamadım niye gitmesin ki sonuçta ortada birbiriyle uyuşan IBAN ve isim bilgisi var. Banka hangisine göndermek istediğini nereden bilecek? Sonuçta gerçekten ikinci Ahmet Yılmaz'a göndermek istemiş de olabilir. Bu mantığa göre ikisine de hiçbir şekilde gönderemez o zaman.

Ama bankanın buna bir önlem aldığını tahmin ediyorum belki bankacı varsa daha net bilgi verir.
  • bhhs  (02.06.23 16:36:22) 
yahu neden yanlış ibana gönderilsin ki? İsme havale değil bu, spesifik olarak ülke-şube-hesapno içeren bir iban yazıyorsun, yanlış ibana yollamak ve o ibanın aynı isimde çıkması herhalde milyarda bir falandır.

Giden para gayet doğru kişiye gitmiş gibi görünür, isim ve iban doğru çünkü. O insan geri verirse verir diğer türlü bişey kanıtlanamaz bence (çünkü kendi elinle o ibanı ve ismi girdin)
  • nhk ni youkosu  (02.06.23 19:34:31 ~ 19:34:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.