[]

gözlük camını çizik kullanmak ve sonuçları

ince çiziklerden bahsetmiyorum ama, 3 sene önce kum fırtınası sol gözlük camımı şu şekilde çizmişti: www.hizliresim.com yani aslında biraz lekeli bir gözlüğe benziyor.

ben de aslında titiz bir insanımdır ama daha bir hafta öncesinde gözlüğümü değiştirmiştim, parasal sebeplerden dolayı "bari 5-6 ay geçsin de öyle değiştireyim" dedim ve 5 ay sonra değiştirdim. görüşümü de etkilemiyordu demek ki, kullandım bu şekilde.

ilk değiştirdiğimde çok kötü oldu gözlerim, çok acayip bakıyordum dünyaya. sonra tekrar gittim doktora, "önceki doktor yanlış ölçmüş" dedi, biraz düşürdü numarayı, biraz rahatladı gözlerim ama yine de eski halime tam dönemedim. bir gözlük daha değiştirdim, bir şey değişmedi, sonra da peşini bıraktım. yalnız bu arada başımın sol kısmı "tık" etti ve hayatım mahvoldu. hikayenin devamını merak edenler şuraya bakabilir: www.eksiduyuru.com

bir sürü göz doktoruna gittim, çizik olayını anlattım, "öyle şey olmaz. çizikli kullanmak kalıcı hasar bırakmaz. başın bu yüzden tık etmez, uyuşmaz" dedi hepsi. ama ben bunları yaşadım, emin gibiyim sebebin gözler olduğuna. başka bir sebep de yok gibi gözüküyor.

burada kesiyorum ve şunları soruyorum: gözlük camını çizik kullanmak zararlı değil mi? çizik çizik kullanıp da sıkıntı yaşayan var mı?

 
Çizik cam böyle şeye neden olmaz. Zararlı değil de rahat edemezsin sadece


  • roe  (01.06.23 01:56:57) 
yolda gozluklu 10 kisi devirsek, 9unun gozluk cami cizik cikar...


  • cooperr  (01.06.23 02:28:56) 
gerçek anlamda gözlük kullanıp da bir noktada çiziksiz kalabilen gözlük olduğunu hiç sanmıyorum. ayrıca farklı numara bi gözlük kullanıldığında bile gözün bozulmadığı, baş ağrısı yaptığını okumuştum.

yani hele ki çizik camlı gözlük zararlı değil sadece insanın canını sıkar net bi görüş olmadığı için
  • chanandler bong  (01.06.23 09:54:51) 
onceki duyuruyu da hatirliyorum. cok gecmis olsun.
acaba baska bir neden olabilir mi? mesela cene sikma probleminiz varmis. cene sikmak sadece cene de olmaz, sakak bolgesindeki kaslar da kasilir. goz bolgesine vurabilir agrisi. bunun icin iyi bir cene cerrahina gidebilirsiniz.

simdiye kadar gittigim en iyi goz doktoru yeditepe universite hastanesindeki sinan tatlipinar'di. kendisi sanirim zaten bolum baskani gibi bir sey. (usendim google'lamaya) cok da tatli ve sabirli bir adam.

genellikle ekrana bakarken goz agrisi yasiyorsaniz belki de durus ile alakali bir sikinti bas bolgesine vuruyordur ve bu da size goz agrisi gibi geliyordur. (sadece olasiliklari dusunuyorum) boyun problemleri cok farkli seylere sebep olabiliyor. (sorunumu kbb ve norolog cozemezken bir kayropraktik cozmustu)

goze odaklanmayip, biraz daha genis dusunmek gerekebilir sanki.
  • 65 derece  (01.06.23 13:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.