[]

Yıllardır düzensiz beslenen birine diet

Ailede şeker var
Yıllardır paketli ürün bisküvi ve tatlı yemiş ve yaşı 40 a yaklaşmış birine
Şimdi sağlıklı yaşam için ne tavsiye edersiniz
Bu düzensiz beslenmenin kötü etkilerini vücuttan atabilir mi

Açlık vs yapmak işe yarar mı



Bir de ofiste salata avakado gibi şeylerile beslenmek istese haşlanmış yumurta kokar mi öyle diyorlar

 
Şu filmi seyrederek işe başlayabilirsin.

www.youtube.com
  • Mirket  (31.05.23 16:52:45) 
Yani neyi yanlış yaptığınızı zaten biliyorsunuz güm diye diyetisyene gidip çok ani bi değişim yerine rafine şekeri yekün kesip paketli gıdayı da çok kısıtlı hale getirirseniz. Bi de üzerine günde/günaşırı 10bin adım ya da 1 saat yürüyüş yaparsanız etkilerini hemen görürsünüz.

Hemen açlık ölüm diyeti vs toplarına girmeyin bence.

Ha gece sandviç yapıp da yemeyin tabii :D

(Düz adam olarak yazdım)
  • hedep  (31.05.23 17:01:56 ~ 17:02:08) 
Ben araklı oruç yapıyorum. Önceden sürekli birşeyler yerdim. Şimdi biraz frenledim gibi kendimi. Hem uygulaması da oldukça kolay.


Ayrıca vücuda yararı da varmış aşağıdaki linkten detayları öğrenebilirsini

youtu.be
  • kaiserr76  (31.05.23 17:37:28) 
Bro aç kalmak su diyeti intermittent fasting falan aslında öyle mucize bir olay değil, bunlarla ilgili (otofaji) Nobel alan bilimadamının çalışmaları bile fareler üzerinde yapılmış araştırmalar, takdir edersin ki biz fare değiliz, insan denek üzerindeki etkileri belli değil, böyle bir çalışma yok çünkü. O nedenle daha basit daha sürdürebileceğin daha etkileri ispatlanmış teknikleri kullanabilirsin. Misal sebzeler hayvansal gıdalar meyveler gibi ürünlerle diyetinin %80'ini oluşturup kalan %20'yle de kafana göre takılabilirsin, ben bahsettiğin işlenmiş ürünlerin bile tamamen insan hayatından çıkarılmasını doğru bulmuyorum zira hiçbir insan nefsiyle mücadeleye girip de kazanabilecek kadar yiğit bir canlı değildir, bunları hayatından tamamen çıkarmak yerine makul ölçülerde tüketme eğilimine girebilirsin. Bu şekilde hem yoksunluk yaşamazsın hem de diyetini büyük oranda sürdürülebilir hale getirebilirsin.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (31.05.23 18:00:56) 
oncelikle aliskanliklari birakmaya calismakla baslayin. birden diyet de yapayim, sekeri de keseyim, her seyi komple degistireyim derseniz olmaz, yapamazsiniz. (esimden biliyorum- yoksunluk kirizine girersiniz)

paketli biskuvi, gofret, cikolata, kraker... once onlari sakince bir kenara koyun. ya da hepsini birden yiyin ve yenisini almayin.

sabah kalktiginizda ilk yediginiz sey onlar olmasin. yerine cig badem, ceviz, kaju falan alin. kahvalti aliskanliginiz yoksa ya da kahvaltiyi biskuvi ile yapiyorsaniz yerine bademdir, cevizdir, salatadir koyun.

salatayla ve sebzeyle tanisin, sevmeseniz de hayatinizda yeri olsun, mantik evliligi gibi bakin iliskinize.

ekmek! ekmek en zoru hele ki cok seviyorsaniz. yiyin ama ogunde 1 dilim o da eksi maya falan yiyin. ve zamanla iyice azaltin.
pilavi basmati ile yapin (nisastasi en az olan o)

ilk lokmaniz hic bir zaman ekmek/pilav/makarna... olmasin. sebzeyle, salatayla baslayin.

yeme duzeni olusturun. haftalik menunuzde 2 gun mutlaka sebze (yanina yogurt yok ama - o da protein), kizmizi et, tavuk, balik dengesini kurun. her ogunde salatanizi yiyin.

daha cok hareket. ama birden abanmayin, zaten bedeniniz yoksunlukla savasiyor olacak iyice zorlamayin.

aksam belli saatten sonra yemeyin (9'la baslayin mesela) meyve yiyecekseniz yemegin uzerine yiyin, ara ogun olarak yemeyin, seker yukseltir. cok aciktiginizda cig badem falan atin agziniza.

duzensiz beslenmenizin etkilerini atabilirsiniz; ama yavas yavas, sabirla. bu sekilde esim karaciger/seker ne varsa duzeltti 3 ayda.
  • 65 derece  (31.05.23 19:00:31 ~ 19:01:47) 
Aynı döngüden ketojenik beslenmeyle kurtuldum. Benim dilim dönmez faydalarını ya da uygunluğunu/ uygulanabilirliğini anlatmaya ama detaylı bilgi almak için şu hesaba göz atmanızı tavsiye edebilirim: instagram.com


  • sekizdokuzon  (31.05.23 19:07:26) 
yumurta, et(her çeşit), yeşil renkli sebzeler, zeytinyağı ve tereyağı, ev yoğurdu, gerçek turşu, peynirler ye. gerisini salla gitsin.

sabahları yarım litre suya bir dolu çay kaşığı tuz, yarım limon sık iç.

günde 1 saat yürü. hem kafa dağıtır hem bedava spor. hele park mark varsa daha da iyi.
  • alperz  (31.05.23 19:16:01) 
Ketojenik diyeti denemeden önce kendine önce şu soruyu sor: Ben 2000 kalorilik diyetimin %70'ini (1400 kalori) yağ alarak tamamlayabilir miyim, bunu düzenli olarak her gün yapabilir miyim?

Buna ok. verirsen sıradaki şu sorular sor: Yeterli karbonhidrat alamadığın için beynin yağın atık maddesi/çöpü olan keton tüketmeye başladığında beynimde bu alerjik kimyasal maddenin enerji olarak kullanılmasını ister miyim? Sonrasında mekanizması yüksek oranda karbonhidratla çalışmaya evrimleşmiş kaslarım şeker bulamayınca enerjiye çevrimi daha zor olan ve yüksek yoğunluklu aktivitelerde kullanılamayan yağı kullanmaya çalıştığında beyin-kas koordinasyonumu kaybedip merdivenleri inerken düşersem ve boynumu kırarsam bunun sorumlusu kim olur?

Ayrıca gündelik hayatta kan şekerini dengede tutan karaciğerim şeker bulamayıp kan şekerimi yükseltemezse ve ben hipoglisemi şoku geçirirsem nasıl olacak bu işler?

Kendine bu soruları sorabilirsin, bunları sorduktan sonra düşük şeker ve protein nedeniyle yaşayacağın kas kayıplarını ve bu kayıplar esnasında lenf sisteminden harcanacak aminoasitler nedeniyle oluşacak bağışıklık sorunları için de ayrıca bazı sorularım olacak.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (31.05.23 19:23:20) 
kendi yogurdunu yapsin, chia keten cekirdek kabak cekirdeigi az yulaf zencefil muz tarcin ceviz zerdacal dogal bal bunlarla yogurdu karistirsin, hepsinden az az abartmadan bol yogurt. oglen sabah birlestirip bunu yesin. bol su aksamda cok hafif salata ve protein. haftada 4-5 gun yogurt karisim iki gun yumurta peynir va kahvalti.


  • abi bi dizi buldum on numara  (31.05.23 23:01:39) 
İlk başta şekeri, paketli gıdayı eve almasın, bunları yemeyi haftasonu ile sınırlandırsın. Ve akşamları belli bir saatten sonra yemeyi bıraksın.
Bu düzene biraz alıştıktan sonra if yapmaya başlasın. 14 saat açlık ile her insan zorlanmadan başlayabilir. Sonrasında açlık süresini 16 ya çıkarsın.
Bu düzende devam sonra.

Her acıktığında ağzına badem falan atmak çok tehlikeli. Sağlıklı şeyler yiyerek de insülin direnci oluşturuluyor. Hele şeker hastalığına yatkınlığı olan insana en iyi gelecek şey açlık. Öyle ağzına badem falan atarsan 2 seneye +10 kilo ve şeker hastalığına merhaba dersin. Ara öğün çok tehlikeli, her aç hissettiğinde aman diyim atıştırma.
  • zimbirik  (01.06.23 08:23:58) 
Hocam ilker Çağlayan'ı dinlemenizi öneririm.

www.youtube.com
  • Cherea  (01.06.23 09:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.