[]

nickaltı hakaret - dava

nick altınızda hakaret edenleri bugüne kadar hiç dava ettiniz mi?
evetse nasıl sonuçlandı?

teşekkürler!

 
Etmedim. Uç bir şey olmadığı sürece değmez.


  • dissendium  (30.05.23 19:34:19) 
Ben bu olaylara şu gözle bakıyorum abi: Her şey etki-tepki meselesi, gelecek tepkiyi kaldıramayacağım bir şeyi yazmam, yazıyorsam da gelen tepkiyi umursamam. Çok ekstrem bir şey gelse de umursamam.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (30.05.23 19:36:58) 
küfür edenler oldu uyardım sildiler. ayrıca şikayet butonu da işe yarıyor.

bir avukat arkadaşım anlatmıştı. nickaltına yazılan bir hakaretin kişiye hakaret olarak algılanmayacağını çünkü ad soyad kullanılmadığını ayrıca küfür eden kişinin küfür ettiği kişiyi adı ve soyadıyla kişiye küfür ettiğinin kanıtlanması gerektiğini söylemişti. ne kadar doğru bilemem. takipsizlik kararı çıkarsa kaybettiğin zamanla kalıyorsun.
  • false pretension  (30.05.23 20:33:04 ~ 20:33:15) 
Evet, duyurudan da.


  • Kahvedesu  (30.05.23 20:33:24 ~ 21:08:46) 
Nick altı değil de buradaki moderatorlügum sebebiyle, hiç yapmadığım şeyler için kullanıcının biri eksi duyuru başlığında ağza alınmayacak hakaretler edip duruyordu. İşi ilerletip özel hayatım ile ilgili bilgiler filan da yazmaya başlamıştı (eşimin işini, maddi durumunu bile biliyor olması ayrıca enteresan bir vakaydi). O zaman çok sinirlenmiş ve dava açmayı düşünmüştüm. Sonrasında sesi kesildi, entryleri de bir bir sildi.

Bir tanesi de tek tek moderasyona mektuplar yazıyordu; mektuptaki hakaretleri, beddulari görseniz kanınız donar. Onun için de ciddi suç duyurusunda bulunmayı düşünmüştük ama salim kafayla düşününce vazgecmistim.
  • fraise  (30.05.23 20:40:09) 
bisey cikmaz, ugrasmaya degmez.
engelle gec..

  • cooperr  (30.05.23 20:45:41) 
Etmedim ama birisiyle mesajlaşmıştık. nick altına hakaret edeni dava etmiş. hakaret edenin evine tebligat gelince adam korkudan altına işemiş.


  • komando kani var bende  (30.05.23 21:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.