[]

Nasıl bir yatırım yapmalı?

26 yaşındayım. Eylül'de bir aksilik olmazsa devlette öğretmen olarak göreve başlayacağım. Herhangi bir mal mülküm yok. 100 bin lira civarı birikmişim var dolar, euro, altın şeklinde. Aile evinde kalıyorum. Evin giderlerini babam sağlıyor. Benden de ne yapsam para almayacak büyük ihtimalle. En fazla elektrik, internet faturasını öderim ki ona bile müsaade etmez. Bu konularda bize kıyamaz. Sigara, alkol kullanan bir insan değilim. Bu durumda maaşın büyük bölümü harcanmayacak. Araba almayı düşünüyordum ama epilepsi hastalığım ortaya çıkınca ehliyet alamadım ve o iş de yalan oldu. İstanbul'un en kötü semtinde bile ev almam mümkün görünmüyor. Sizce parayı nasıl değerlendirmeli? İstanbul Anadolu yakasında olduğumuz için Kocaeli'ye yakınız. O taraflardan krediyle ev alınır mı?




 
ailemle yaşarken araba/ev almadığım için kendime kızıyorum. Bence mantıklı, alabildiğin evi al bir varlığın bulunur kira alırsın. Fakat kredi bulmak zor, belki bir noktada musluklar tekrar açılır. (şimdi sıfır apartmanlarda ilk ev olunca mı ne veriyorlar galiba, ona bir bak)


  • nhk ni youkosu  (30.05.23 17:20:31) 
benim tavsiyem de başka bir yerlerden ev alabilmen yönünde olur. biz de memur ailesiyiz kaç göbektir arsa marsa çok anlamıyoruz o işlerden yoksa arsa tavsiye ederdim.


  • surface noise  (30.05.23 18:09:54) 
Ev almak en risksiz ve sağlam yatırım. Kiraya verirken olabildiğince yüksek tut kirayı.


  • socially awkward  (30.05.23 18:11:51) 
"İstanbul'un en kötü semtinde bile ev almam mümkün görünmüyor. İstanbul Anadolu yakasında olduğumuz için Kocaeli'ye yakınız. O taraflardan krediyle ev alınır mı?"

biriktir parani 26 yas cok erken, o yasta kimse ev alamiyor zaten. Niye acilen almaya calisiyorsun. Icine sinecek bir eve pesinat olarak yetene kadar dolar/altin devam. Ben sirf almis olmak icin alakasiz bir sehirden almazdim.

Baban odesin masraflarini bence ses cikarma. Ailesinden kimler ne destekler aliyor zaten, bosver.
  • hot potato  (30.05.23 18:53:55 ~ 18:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.