[]

Yurt disinda kredi karti kullaninca odeyecegimiz kur?

Is bankasinin kurlari da burda www.isbank.com.tr
Euro satis: 24.07 gozukuyor.

Atiyorum is bankasi kredi kartini Almanya'da restoranda, supermarkette kullandim. Simdi bana kactan gecirir kuru mesela 26, 27 vs? Kabaca formul gibi bir sey var mi?

 
Bu soruya cevabim yok ama tavsiyem var, kredi kartinizla euro ile ekstre alma secenegini aktif edin, maximum appten yapilabiliyor yamulmuyorsam. Dolayisiyla geciremesin.


  • wallcan  (30.05.23 15:40:40) 
Aşağıdaki metin kredi kartı sözleşmesinden. Yanlış anlamıyorsam Euro zaten öncelikle USD'ye dönüşüyor, burada bir kayıp olacaktır, üstüne bu da TL'ye dönüyor bu sırada da %3 marj alınıyor.

Türkiye ve KKTC dışında TL cinsinden kredi kartı
hesap özetli kartlarla yabancı para cinslerinden
gerçekleştirilen işlemler, kredi kartının TL hesap
özetine takasta gelen USD işlem tutarı TL’ye
dönüştürülerek yansıtılır. TL’ye dönüşümde işlemin
karta borç kaydedildiği gün geçerli olan Banka gişe
döviz satış kuruna, alacak yönlü işlemlerde ise
işlemin karta alacak kaydedildiği gün geçerli olan
gişe döviz alış kuruna %3’e (yüzde üç) kadar marj
uygulanır
  • salihdt  (30.05.23 16:02:19) 
Onceki yaptigim alisverislere baktim simdi: sterlin icin oradaki ayni oranlari vermis hemen hemen, sadece bir gun +1 eklemis: o gun satis fiyati 26.45 gorunurken iken 27.33'den charge etmis sterlini. Bankanin orani zaten berbat oran. Ustune daha fazla koymuyor max +1 sanirim ki o da dovizciye oranla berbat zaten (dovizci derken Tr'deki dovizciler bu arada y.disindaki dovizciler yolarlar adami)

Yani bankanin sitesinde euro 24 gozukuyorsa su an, 25 odersin max. Arakadaslarin dedigi yontemi kullan. Benim alisverisler 5, 10 sterlin ufak oldugu icin ben useniyorum extre cevirmeye:)
  • neck_and_neck  (30.05.23 16:06:37 ~ 16:17:08) 
Soruyla alakasız ama ben maksimum kredi kartım için ayrı dolar ve euro hesabı tutturuyorum. Bu sayede yaptığım ödeme euro ya da dolar olarak işleniyor. Hesabımdaki döviz ile kur farkı ödemeden hesap kesim tarihi öncesi borcu kapatabiliyorum. Tavsiye ederim.


  • Depik  (30.05.23 16:14:26) 
herkese katılmakla beraber şu detayı atlamamanız gerekiyor. hali hazırda harcamanız kadar euronuz olsun. yoksa şimdi 22 olan kuru 24 ten tl ye döndüler diye üzülürken ay sonunda tüm euro ekstresini ödemek için yeni euroyu 25,26 dan almayın.


  • bir ileti paylastim  (30.05.23 19:03:41) 
hesap kesimine biraz zaman varsa TL'ye istediği kurdan çevirsin her türlü daha karda oluyorum. sadece asgariyi ödediğim için de daha kardayım. USD ya da EUR harcayıp TL ödüyosun, nasıl zararda olabilirsin zaten. USD ya da EUR olarak öderseniz net zarardasınız.


  • kandaz3  (31.05.23 10:18:20 ~ 10:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.