[]

Bankadaki mevduatı USDT'ye taşımak

Bankadaki dövizimi banka dışına çıkarmak istiyorum. yurt dışına çıkarmayla alakalı sormuştum ama; bugün ekşi'de binance ile alakalı bir entry gördüm.

yüklü bir miktar dövizi USDT'ye attım diyelim, avantajları ve dezavantajları nelerdir? banka dışına çıkarmak istiyorum?


 
usdt her ne kadar dolara endeksli gibi görünse de bazen dolar fiyatından ayrışabiliyor.

ayrıca tüm coin'ler gibi bir fiziksel karşılığı yok. usdt'yi yaratan kişiler bir devlet falan olmadığı için yarın öbür gün yok olmayacakları da kesin değil.

ama taşımak için üç beş günlüğüne kullanılabilir. yani buradaki bankadan binance'a transfer sonra dışarıdaki bankaya transfer olabilir.
  • alperz  (29.05.23 14:58:32) 
Avantaj: Türk banka sisteminden, kanunlarından ve yaşanabilecek garipliklerden kendinizi koruyorsunuz. İstediğiniz anda istediğiniz ülkeye ve kişiye parayı saniyeler içinde çok ucuza gönderebiliyorsunuz.

Dezavantaj:
-Hack'lenmesi durumunda yapacak hiçbir şey yok.
- Soğuk cüzdana aktarırken veya aktardıktan sonra bir minik hata yapmanız veya şifreyi unutmanız paranın sonsuza dek yok olmasına sebep olabilir.
- USDT bir şirketin kontrolünde. O şirket batarsa, patlarsa neredeyse tüm para yok olur. Mesela USDC'yi yöneten şirketin parasının önemli bir kısmı Amerika'da batan bankadaymış. Bir sorun olmadı ama sorun olabilirdi de.
- Bitcoin sisteminde yaşanabilecek bir güvenilmezlik, bir sorun, bir skandal USDT'nin dolardan aşağı düşmesine sebep olabilir.
- Hiç olmayacak bir ihtimalden bahsediyorum ama birisi başınıza silah dayasa ve parayı transfer etseniz geri almak imkansız. (Normal bankada bu ihtimal daha az görünüyor bana, en azından paranın kime-nereye gönderildiği belli)
- Bankadaki paraya faiz alabilirsiniz, vize alabilirsiniz vs. USDT için de faiz alınıyor olabilir, onu pek bilmiyorum ama faiz alacağımız yere USDT'leri taşımak da güvensiz olabilir. Bilemiyorum.
  • michael_knight  (29.05.23 15:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.