[]

Başarılı olmak, hayat amacı olabilir mi?

Genel olarak değil, kişisel olarak soruyorum.

Yani bir insan "başarılı olmayı" kendine hayat amacı olarak belirleyebilir mi?

çalıştığı işte, uğraştığı şeylerde, kafayı taktığı durumlarda, aile ilişkilerinde, ikili ilişkilerde, iş yerinde, bulunduğu çevrede...

 
Bir çok insanın kendini kandırma yöntemi bu. Yegane amaç verimli ve mutlu olmak olmalı.


  • deer hunter  (27.05.23 21:55:23) 
Bu konuda çok düşündüm, en sonunda her şeyin boş olduğuna karar verdim.

Bir şeylere motive olma yolunda ilerlerken bir anda "Bunun kime ne faydası var? Zaten şurda 50 sene sonra hepimiz ölmüş olacağız. Eee, ne anladım bu işten?" düşüncesi geliyor aklıma. Ne kadar mantıklı bilmiyorum ama eğer Einstein değilsen ve dünyayı değiştirecek bir şeyler yapacak maddi/akli gücün yoksa bence gerçek bir hayat amacı da yok. Ki o bile şüpheli, insanlığa faydam olsa ne olacak? İnsanlar zaten bu dünya için külliyen zarar.

Falan filan. (:
  • avianthem  (27.05.23 22:21:27) 
İnsan böyle yaşarsa tükenir bence. Benim amacım “mutsuz olmamak”


  • ruhen hastayim ben  (27.05.23 22:51:47) 
Belirleyenler var olsa da, o sahip olmamız gereken iç huzuru yakalamadıktan sonra sıradan hobiden farkı kalmıyor bunun .

Bu süreçte sorun olan şeylerden biri de mükemmeliyetçi, her daim çıtayı yüksek tutanın zamanla kendisinden düşük performans sergileyen diğer insanlara karşı bakış açısının ne olduğudur.
Diğer insanlar ayrı ve salt kendi başarısı adına bütün çabalarının sonunda geldiği nokta bu ise,
i.hizliresim.com
doğrusu derin bir yalnızlık yaşayacağını düşünüyorum.

Başarı isteği, özellikle insani konularda haddi aşmaya sebep olmamalı.
Esas olan ise özel menfaatten uzak yapılan iyiliklerdir.
İyilik yapanın, kendiainin iyi biri olduğunu düşünmesi de ayrıca hatadır.
  • diyecevaplandı  (27.05.23 22:53:27) 
bence belirleyemez. bazı insanlar yemeği tabağa koyarken bile kenarına taşırmamaya özen gösterir. bazıları cart diye koyar sonra siler, bazıları ise öylece verir.

bence yapılacak bir eyleme karşı üç çeşit yakaşım vardır: özensiz olmak, yeteri kadar uğraşmak ve o iş için elinden gelen her şeyi yapmak. bazı insanlar 1-2 arasında gider, bazıları 2-3 arasında. bu yapı meselesidir. genelde 2-3 arasında gidenler başarılı olur. diğerleri olmuşsa da şans büyük rol oynamıştır.

özetle siz ben bu işte başarılı olacağım diye diretseniz de büyük ihtimalle buna sizi uzun uzun şekillendiren geçmiş hayatınız karar verecek.
  • bohr atom modeli  (28.05.23 00:03:28 ~ 00:04:31) 
hayat amacı dediğin şey öyle karar vermekle olmuyor. çoğunlukla çocukluk travmaları, karakter özellikleri gibi çok derinden gelen güdülerin birleşimi ile farkında olmadan bir yol çiziliyor.


  • orpheus  (28.05.23 00:55:56) 
Evet, olur. Tek amacı değildir. Amaçlarından biridir.


  • gabe h coud  (28.05.23 09:17:03) 
Asil basarisiz insan, büyük isleri gerçeklestiremeyen degil -bunu kim basarmistir ki- bir yuva kurmak, bir dostluğu, bir kadınla mutlu bir iliskiyi sürdürmek, ekmek parasını kazanmak gibi küçük seylerde basarisizlik gösteren insandir.
Basarisizligin en acisi budur."

  • substituent  (28.05.23 13:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.