[]

Dişi köpek ilk döngüye girmeden mi kısırlaşmalı

her veteirner farklı bir şey söylüyor . ilk döngüyü yaşamalı diyen var. ilk yaşını bitirmeli diyen var.


daha önce sorularımda bahsettiğim kırma kangal için konuşuyorum. yuva bulamadım hala. 7 aylık filan şu an 23 kg civarı

sokağa salınmayacak. bahçeli ev veya dairede kalacak

bir yerde mesela
You should spay/neuter after they reach at least eighteen months of age, but not before. Preferably after 24 months. Spaying/neutering early can have serious health consequences, such as increased risk of joint problems and bone cancer. The Anatolians are a slow-maturing large breed.


diyor. ben 2 yaşına kadar nasıl idare ederim. hem o nasıl idare edecek. regle girince 4 km öteden erkekler geliyormuş kokuya.

 
prof tamer dodurka'nın kitabında (köpek psikolojisi) hatırladığım kadarıyla şöyle diyordu, dişi köpekler daha koruyucu olduğundan bekçiliğe daha uygun. reglden önce kısırlaştırılırsa dişilik özelliklerini gösteremez. iyi bir bekçi olmaz dolayısıyla.


  • pide  (27.05.23 12:39:46) 
Eger sokak kopegi degilse, yani kisirlastirilip sokaga salinmayacaksa, veterinerin yapmamasi gereken bir islem. Ilk dongu bitse de buyuk irk kopekler eriskinlige tam ermiyorlar, buyumeye devam ediyorlar.


  • buf-e kür  (27.05.23 13:42:22) 
bufekür kısırlaştırınca büyüme mi duruyor.
evde döngüde bir köpek çok zor. her tarafı kan içinde bırakır. sorun o da değil. Yazık oluyor cinsellik istemesi ve dışarı çıkarınca sosyalleşemiyor. Psikolojisi ve sağlığı için isitoyrum

  • ShadowOfMoon  (27.05.23 14:38:22) 
evet, normalde olacağından daha az boyutlu olur deniyor erken kısırlaştırma durumunda. ama onun dışında bir sakıncaya rastlamadım.


  • pide  (27.05.23 15:11:35) 
Kisirlastirma Almanya´da, gerekli degilse, yapilmasi yasak olan bir islem. Bizim veterinerimiz de büyük irk kopegimiz icin ilk iki donguyu bitirmesini onerdi.

Hem fiziksel hem de ruhsal gelisimi icin daha uygun. Hormon bu, onemsiz bir konu degil. Kopekler icin ekstra pedler var. Yilda on gün sürüyor kanama, bilemedin on iki gün diyelim. Ben saglik sorunu yasayana kadar kisirlastirmadim. Reglin son günleri ve sonraki gunleri tehlikeli. Hep tasmali gezecek.
  • buf-e kür  (27.05.23 17:04:31 ~ 17:06:06) 
Taşınan arkadaşlardan bildiğim kadarıyla Almanya’da veterinere gidiyorsunuz, konuşuyorsunuz, davranış durumu, yaşı, cinsi vs, o da onay verirse izin belgelerini doldurup kısırlaştırmasını gerçekleştiriyor. Yani Türkiye’deki gibi yer gök sokak hayvanı olmadığı için seri halinde kısırlaştırma yapan belediyeler, barınaklar onlara yabancı. İşi daha kurallı hale getirmişler.
Büyük ırklar için bir bir buçuk yaşın beklenmesi gerektiğini söylemişti veterinerimiz.
Ancak kısırlaştırma için sağlık sorunu beklemek de sıkıntılı. Pyometra, kanser bunlar kısırlaştırılmayan dişi köpekler için ciddi tehlike ve ender rastlanan durumlar değil. Bir köpeğin ksırlaştırma ameliyatına enfeksiyon geçirirken girmesi o ameliyatı çok daha zorlaştırıyor. Birebir şahidim.
  • sibertenik  (28.05.23 07:32:57 ~ 07:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.