[]

Ben bu takviyeleri neden kullanıyorum?

Selamlar. Ben 2-3 senedir düzenli olarak magnezyum malat ve çinko pikolinat kullanıyorum ama açık konulmak gerekirse ben bunları neden kullanmaya başladığımı unuttum, neden kullandığımı sorduklarında ya he hö deyip geçiştiriyorum. Şu an bu ikisinin siparişini verirken aklıma geldi ve sormak istedim: Ben bu ikiliyi neden kullanıyorum, niye kullanıyorsun dediklerinde ne cevap vereyim dostlar? Ben eminim ki iyi bi nedenle başladım ama bu kadar zaman geçince unuttum neden başladığımı, bi el atın gözünüzü seveyim.




 
3 sene önceki kan testlere bakmak lazım ve bir süre bu takviyelere ara verip yeni yapacğaınız kan testine diye düşünüyorum


  • ShadowOfMoon  (27.05.23 11:57:24) 
Sağlıkçı değilim, bunlar kendi araştırıp öğrendiğim bilgilerdir. Lütfen sorgulayın, araştırın. Güncelliğini kaybetmiş olabilir.

Hocam kan testlerinde magnezyum eksikliği kolay kolay görünmüyor. Hücresel düzeyde magnezyumunuz eksik olsa bile kan testinde normal düzeyde çıkabiliyor.
Günümüz besinleri iile de hücresel düzeyde magnezyum eksikliği çekmek çok yaygın bir sorun. O yüzden zaten herkesin magnezyumu eksikdir gibi genel bir kanı var.
Bir de her sene 2 3 ay magnezyum kullanmak, magnezyum eksiğiniz olmasa bile magnezyum fazlalığının size zarar vereceği düzeye çıkartmıyor magnezyumunuzu. Eksikse de tamamlamış oluyorsunuz. Bu nedenler herkes senede 2 3 ay magnezyum kullansın diyorlar.

Ama siz devamlı, hiç bırakmadan magnezyum kullanıyorsanız o zaman belki de iyi yapmıyor olabilirsiniz.

Bunun dışında magnezyum vücut için çok temel bir molekül. Bir çok yere etki ediyor. Ama malat formu hücresel etkilerine ek olarak sindirimi de rahatlatan formu. Düzenli, bırakmadan kullanılırsa ne etkisi olur, birimi olur mu vs onu bilmiyorum. Araştırmak lazım magnezyum fazlasının etkilerini.

Çinko için bu kadar net bilgilerim yok. Eğer sağlıklı beslenen biriyseniz ben olsam bir takviyeyi bu kadar uzun süreler kullanmam.
Çinko saçlara falan etki ediyor. Saç dökülmeniz varsa kullanmaya başlamış olabilirsiniz. Ama illaki daha temel düzeyde hücresel olarak başka işleri de düzenliyordur.
  • zimbirik  (27.05.23 11:57:30) 
Alışkanlık halini almış gibi.


  • diyecevaplandı  (27.05.23 12:40:45) 
Magnezyum, son üç senenin pazarlama mucizesi gibi geliyor bana. Uyku düzeninden sindirim düzenine, bağışıklık sistemini güçlendirmesinden anti aginge kadar iyi gelmediği şey yok. İyi gelmediği şey yok, yedi derde deva. Sosyal medya bu tip paylaşımlarla dolu. Yenisi bulunana kadar modamız bu.

Çinko da pandemi başında gündeme getirildi. Bunu da bir alıyorsun, aşıya bile gerek kalmıyor, maske takmasan da olur boyutuna geldi desem yeri var. Halbuki çinko fazlasının zararları deyince Google'da epey bir şey çıkıyor.

Yani her ikisinin de sosyal medya gazlaması olduğunu düşünüyorum.
  • Mirket  (27.05.23 14:34:53) 
Şikayetiniz neyse demek ki iyi gelmiş ki unutmuşsunuz :) hızlı bir internet aramasıyla göz atınca magnezyum malat mide, bağırsak ve kaslar için iyi geliyor galiba. Çinko ise genelde saç,cilt sağlığı ve bağışıklık vs için galiba. Ama sürekli kullanıyorsanız bir doktora görünmenizde yarar var. Kullanmayı bırakmanız gerekebilir, dozunu değiştirmeniz gerekebilir. Lütfen en azından aile hekiminize danışın. Bir kan testi falan yapar bilgi verir size


  • yazdonumu  (27.05.23 15:40:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.