[]

Hakimin izinli olması mazereti

İşçi davasında avukatım hakimin izinli olması sebebiyle mazaret kabulü isteriz diye dilekçe vermiş. Duruşma eylule ertelenmiş. Buna itiraz edebiliyor muyuz zaten kazanacağımız para eridi gitti 2 sene oldu dava bitmedi. Var mı bilen?




 
usul boyle, hakimin talebiyle avukatlar mazeret sunuyor. itiraz edilecek pek bir sey yok malesef


  • fakyoras  (26.05.23 21:04:26) 
(Avukat değilim tam bilmiyorum) Böyle bir durumda aynı gün öğleden sonra nöbetçi mahkeme duruşmayı yapabiliyormuş, fakat yapılmıyormuş. Siz buna hazırlıklı olacaksınız, Türkiye'de böyle, o yüzden "hukuk reformu" isteniyor, yoksa hani adalet sistemi içindeki kişilerden kaynaklı olan işler toplumun genelini zaten çok etkilemiyor. Bizim de bir davamızda normal süreç içinde hakim değişti, hakim mazeret bildirdi, bilirkişi raporu tekrar istendi, bilirkişi raporuna itiraz edildi, yeni bilirkişi istendi... bunların her biri en az 3 ay...


  • malheiros  (26.05.23 21:32:10 ~ 21:38:39) 
Hakim izinliyse yapacak bir şey yok. Yerine bakan hakim de dosyayı bilmediği için bir şey yapamaz. Hakim izinli olmasa ne yapılacaktı asıl önemli olan bu. Karar verilmeyecekti ise zaten değişen bir şey olmamıştır. Yapılması gereken bir şey varsa duruşma arasında da yapılır. Karar verilecekti ise de dediğim gibi maalesef yapacak bir şey yok.


  • bhhs  (26.05.23 23:31:31) 
İtiraz edilecek hiç bir şey yok. Hakim hasta olabilir, çocuk doğuruyor olabilir, mesleki eğitime gitmiş olabilir, keyfi istediği için izin kullanmış olabilir avukat ne yapsın? 2 sene hukuk sistemimizde çok az bir süre, o dosyada karar verilse dahi muhtemelen istinafa da gider. Dava ortalama 4 yılda falan sonuçlanır. Soğuk su için iyi gelir.


  • Gaip  (27.05.23 13:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.