[]

İkinci yüksek lisans mı doktora mı?

Gazetecilik alanında lisans ve tezli yüksek lisans mezunuyum. Bir şirketin Kurumsal İletişim biriminde tam zamanlı çalışıyorum. 32 yaşındayım, 1-2 seneye çocuk yaparım.

Akademiyi çok severdim ama fırsat olmadı maalesef. Monoton iş hayatından sıkıldığım ve tekrar okumak istediğim için bir şeylere başlamak istiyorum.

Tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans saçma mı olur? Zaten bir yüksek lisans derecem var. Doktoraya başlasam devam ettirebilir miyim emin olamıyorum.

İletişim alanında önerebileceğiniz başka programlar varsa onlara da bakmak isterim..

 
doktora en iyi ihtimalle 5, 6 sene surer. bir de kadrolar sikintili. 2 kisilik kadro aciyorlar 1000 basvuru oluyor, kadrolar genelde ese dosta gidiyor. bunlar ekstra zaman kaybettirebilir.

iletisim olarak genis tuttugunuz icin diyorum. bundan 10 sene once turkiye'de faaliyet gosteren, cok kaliteli bir reklamcilik, halkla iliskiler, creative director kursu vardi. fakat bulamiyorum nedense. portfolyo gonderiyorsunuz ve ona gore kursa katiliyorsunuz. bence bu tarz kaliteli bir kursa yonelebilirsiniz. kurumsal iletisim alanindan bir ajansa gecebilirsiniz, hatta freelance yapabilirsiniz monotonluktan kurtulmus olursunuz.
  • Sour  (26.05.23 11:52:15) 
"1-2 seneye çocuk yaparım."

doktoranın başı derslerle geçiyor, sonrası delirip tez yazarak. Ben doktora terkim (Marmara Sinema) ama bitiren arkadaşlarım ya araştırma görevliliğinden gelen ve tüm işi bu olan insanlardı, ya da zaten tüm hayatları filozof gibi okuyup dolaşmak olan insanlardı. Çocukla çok zor olur derim ayrıca bir artısı olur mu dersen... bilmiyorum. Maaş olarak olmaz orası net ama ileride yurtdışı vb. iş durumu olursa beeelki.

Mesleğinde bilinen acayip şeyler yapan biri olursan zaten dışarıdan öğretim görevlisi olabilirsin o yol her zaman açık. Amaç araştırma yapmak mı ders vermek mi onu bi düşün.
  • nhk ni youkosu  (26.05.23 12:55:52) 
Keyif için doktora yapılmaz, doktora en keyif alanı bile çıldırtıyor bir noktada.


  • armagan abanuz  (26.05.23 14:35:47) 
Her soruda oldugu gibi, "burada amac ne"?

Kariyer icin mi yardimci olsun istiyorsun, akademisyen mi olmak istiyorsun, yoksa sirf zevk icin mi okuyacaksin. Sonuncusuysa onun icin yuksek lisans veya doktora hamalliginin altina girmene gerek yok. Kaynaklar orada duruyor, kitaplari okuyabilir lecture falan dinleyebilirsin.

Kariyerinde yukselmek icinse 2. yuksek lisans genelde pek bir fark yaratmaz, gerci tanidigim bildigim bir sektor degil.
  • hot potato  (26.05.23 15:00:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.