[]

işten çıkmama neden olan sağlık problemim

biraz uzun olacak ama lütfen sonuna kadar okuyun. gerçekten hayatım bu sağlık problemimin çözümüne bağlı.

ciddi bir sağlık problemi ama defalarca farklı göz doktoruna ve nörolojiye (beyin mr'ı da çekildi) gitmeme rağmen bir şey bulunamadı, bütün tetkikler temiz çıktı.

olay, 3 sene önce başlıyor. sol gözlük camım kum tarafından diagonal biçimde biraz kalınca çizildi. tam da yeni değiştirmiştim gözlüğü, dedim bir daha para vermeyeyim (sgk desteğini de kullandığım için bu sefer daha çok verecektim), görüşümü de kapatmıyor, alışıyor insan, kullanayım biraz. 5 ay böyle kullandım, sonra gözlüğü değiştirince çok acayip geldi, alışamadım, dünyaya bir farklı bakıyordum. doktora gittim tekrar "yanlış ölçmüş ama doktorun hatası yok" dedi, numarayı küçültünce gözlerim biraz rahatladı ama hala biraz gariplik vardı görüşümde. bir daha gittim, bu sefer numarayı değiştirmedi doktor. ben de eski net görüşüm nasıldı unuttum ve böyle kullanmaya devam ettim gözlüğü, gözlük hala aynı.

bu gözlük değişiminin 2-3. gününde bir gün yatarken başımın sol tarafı tık etti. bu tık etme olayı bir daha olmadı ama işte o günden sonra her şey değişti. uzun süre bilgisayara bakamıyorum, başım ağrıyor, uyuşuyor ve zonkluyor, midem bulanıyor. 11-12 saat uyku az geliyor. eğer birkaç gün 8 saatlik uykuda ısrar edersem 3. gün belim bacaklarım acayip güçsüz bir şekilde uyanıyorum ve yatmak zorunda kalıyorum.

geçenlerde mesela bir gün, çok bilgisayara bakıp sonra akşam dışarı çıkmıştım (özellikle akşamları mekanların ışıkları kötü etkiliyor). başımı çevirdikçe sırtımdan bacaklarıma doğru bir elektrik çarpması gibi bir şey olmuştu, birkaç kere oldu. çok korkmuştum düşüp bayılacağım diye. başımı fazla oynatmadan döndüm eve.

geçen gün bu sefer evdeyken gözüm biraz ağrımasına rağmen dinlendirmeyip bilgisayara bakmaya devam ettim, bu sefer de banyoya giderken bacaklarım aşırı güçsüzleşti.

yine en son sabaha kadar gözlerim ve başım ağrıdı, zor uyudum. hasta gibi hissettim kendimi.

başımın solu, çenemin solu uyuşuyor (hatırlatıyorum, başımın sol tarafı tık etmişti). bir akşam bir mekanda loş ışıkta oturdum, gözlerimin altı kızardı çok garip bir şekilde. içki içince de bu olaylar tetikleniyor gibi geliyor, eskiden hiç olmayan şeyler, mesela başımın zonklaması gibi şeyler yaşıyorum, gözlerim de kötü oluyor.

ne yapacağımı şaşırdım. bu kadar şikayetim varken. bir de bu şikayetlerimin gözle ilgili olduğunu birebir tecrübe ediyorken hiçbir doktor bir şey bulamıyor, "böyle bir şey olmasına hiç rastlamadık, öyle şeyler olmaz" diyorlar. nöroloji doktoru da aynı şeyi söylüyor. fizik tedaviye gittim fıtık var mı diye "hafif bir fıtık var ama sinirlere baskı yapmıyor" dedi. başıma milyonda bir görülen bir olay mı geldi anlamıyorum ki?

ne yapacağım ben? tecrübesi olan, yol gösterecek olan yok mudur? bu yüzden uzun süre sonra girdiğim işten çıkmak zorunda kaldım ama çalışmazsam yaşayamayacağım. hayatım nereye gidiyor, kendimi çok çaresiz hissediyorum, bu sorunum çözülmezse her şey çok kötü olacak.

edit: küçüklükten beri çok bilgisayara baktığım için gözlerimle ilgili sıkıntı yaşardım. bir şey batar gibi olurdu, acırdı vs. onlar sanırım göz kuruluğundandı, geçti. en son 5-6 sene önce çok kötü olmuştum, doktor "göz kürenin yeri değişmiş" dedi, damla verdi, geçti. bu sefer de gözlüğü çizik kullanmış olduğum için başıma bunlar gelmiş olmalı ama göz doktoru "o yüzden böyle bir şey olmaz" diyor. ama neden sol gözüm, başımın solu, çenemin solu? neden hepsi solda birleşiyor öyleyse?

bir keresinde mesela kampa gittiğimiz zaman gözlerim ve başım ilk gün ağrıdı, sonraki gün geçti ağrısı (bu başka zaman da tekrarladı). benim buradaki teorim şu: gözlerim bilgisayara bakmaya alışkın olduğu için doğaya çıkınca ilk gün alışma süresince ağrıdı, sonrasında ise alıştığı için ağrı bitti ama bunu doktora anlatınca doktor da "olmaz öyle, gözün hemen alışmasını bekleriz biz" diyor. iyi de o zaman neden mekan değiştirince gözlerim ve başım ağrıyor?

 
Organik bir sebep çıkmıyorsa stres gibi psikolojik bir etmenden kaynaklı olabilir.


  • roe  (26.05.23 01:03:10) 
@roe: aşırı stresim yok ama olsa bile neden 2 sene boyunca bir an bile iyileşme göstermedi durumum? hep sabit olarak kaldı. pek psikolojikmiş gibi gelmiyor bana, çünkü o tık etme olayından sonra bütün durumum değişti, her şeyin o olayla ilgisi varmış gibi geliyor.


  • hlot  (26.05.23 01:09:48) 
Bütün tetkikler temiz diyosun. MR falan dahil. Kan değerleri falan da normalse. Bir madde, alkol vb kullanmıyorsan ya da kullanmamışsan organik bir neden yoktur


  • roe  (26.05.23 01:12:24) 
@roe: bulunamayan, görülemeyen, anlaşılamayan bir durum olamaz mı? tetkik teknolojisinin geldiği nokta en üst seviye mi ki? o gün bir şey tık etti, ciddi bir "tık" sesi geldi başımdan :(

hiç madde kullanmadım. alkolü de nadiren içerim.

not: editledim ilk mesajı, ekleme yaptım.
  • hlot  (26.05.23 01:16:21 ~ 01:22:33) 
Acaba çene eklem problemi olabilir mi? Tık sesi belki başınızdan değil çeneden gelmiştir ve ekleminizde bir kayma olmuştur. Geceleri diş sıkıyor musunuz? Eğer sıkıyorsanız bu uyku alamama durumunu çok net açıklar. Geceleri çenenizi sıkarak uyuyorsanız diğer kaslarınızı da kasıyor olabilirsiniz bu da ağrıları açıklar. Göz ile ilgili çok bağlantı kuramadım ama yüzdeki neredeyse bütün kaslar birbiri ile bağlantılı. Çenenin en güçlü kası olan alt çenede bulunan mandibula kası şakaklardaki temporal kasla bağlantılı bu da belki göz çukurlarını etkiliyordur. Bunları sadece yıllardır bruksizm rahatsızlığım olduğu için bildiklerimden ve yaşadığınız bazı sıkıntıları çene problemim yüzünden yaşadığımdan kendimce bir ilinti kurarak belki fikir olur diye yazdım. Çenemi sıktığım gecelerde bazen kulak ağrısı ile uyanıyordum, bende kulağa vuruyordu yani. Bir de uykuda büyük kas gruplarını da kastığım için durduk yere bacak sıçrıyordu kendi kendine.

Bir de psikolojide somatizasyon denen bir şey var. Siz psikolojik olduğunu düşünmüyorsunuz ama yine de bu tabiri bir araştırın isterseniz. Çünkü psikoloji çok karmaşık bir yapı. Yaşadıklarınızın sebebi somatikse bu son iki yılda meydana gelmiş olmak zorunda değil. Belki daha eski dönemlerden hatta çocukluktan kalma olabiliyor.
  • ofelia  (26.05.23 02:48:31) 
Hocam hep aynı doktora mı gittiniz bilmiyorum ama şikayetlerinizle ilgili en az iki ızman doktora görünün. Yani örneğin herhangi bir nöroloğa değil de -atıyorum- gerilimsel tip baş ağrılarında ihtisas yapmış iki doktora görünün. Göz için de aynısı geçerli. Mümkünse araştırıp en iyi doktorları bulun, paraysa paraya kıyın, tanıdıksa tanıdık bulun.

Geçmiş olsun.
  • giovanne  (26.05.23 07:41:00) 
anlattiginiz bazi seyler siddetli migrene de benziyor ama norolog gormussunuz, o herhalde atlamazdi boyle bir ihtimali. isik hassasiyeti ozellikle migren gibi.


  • serseri marti  (26.05.23 08:36:18) 
Algoloji diye bir bölüm var ağrı ile ilgili. Şehir hastanelerinde, üniversite hastanelerinde var bir de oraya gidin.

Bir de gözden, sırta başka alakasız yerlere sıçrıyor yani bir ilgisi olma ihtimali düşük. Psikolojik büyük ihtimal, Barış Muslu diye bir adam var instagramdan takip edin. Psikolojik, travma kaynaklı ağrıları nasıl çözebileceğinizi anlatıyor.
  • ecece  (26.05.23 09:03:38) 
Olayın başlangıcı göz olduğu için şiddetle göz doktoru Davut Kohen'i tavsiye ediyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (26.05.23 09:22:39) 
Su ana kadar cevap veren herkese tesekkurler. Sorulara cevap yaziyorum:

@ofelia: Evet, yillardir cene sıkma problemim var. Ama goz ile nasil bir baglanti kuracagiz? Ekrana baktikca gozlerim agriyor, agrinin ustune gidersem de elim ayagim bosaniyor. Yine de bu cene konusunu degerlendirmesi icin hangi doktora gidilir?

@giovanne: Hayir tabii ki hep ayni doktora gitmedim. Hep farkli doktorlara, hatta farkli hastanelere gittim. Bir kere de goz icin ozel hastaneye gitmistim.

Bu işi cozmem lazim, yoksa gercekten yasayamayacagim :(
  • hlot  (26.05.23 17:14:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.