[]

yurt dışı tur seçenekleri

selamlar, yurt dışı için tur almayı planlıyorum. işte jolly, ets, tatilbudur falan. yorumunuz nedir?

ben bu 5 veya 7 gecelik italya ispanya turlarına bakıyorum. aynı zamanda uçak biletlerine bakıyorum aynı para. nerdeyse aynı para. tur kötü bile olsa aynı fiyat olduğu için tercih edilebilecek bir durum gibi yorumunuz nedir?


 
tur'la gidersen o programa uymak zorundasın biliyorsun.


  • kanasla intihar eden adam  (24.05.23 21:42:23) 
Bu turlara katıldım (jolly, pronto), maalesef seçilen oteller şehrin çok dışında oluyor. Akşam da bir şeyler yapalım dediğinizde taksi fiyatını da düşünün.
Tur alırken uçakların saatine de bakıyorum mutlaka, gidiş erken dönüş geç saat olsun diye.
Ekstra turlar dahil olduğunda fiyat ne kadar katlanıyor bakmak lazım. İyi bir rehbere denk gelirseniz beraber gezmek keyifli oluyor. Bazı gereksiz ekstra turları almayıp kendiniz rota oluşturabilirsiniz.
  • kendi helvasını kavuran zombi  (24.05.23 21:57:14) 
Orada herşey ekstra, eğer katılmamayı seçersen tur rehberi sana küsüyor(hakikaten) seni bekletiyorlar turdan zevk alma diye uğraşıyorlar yani turun iki katı ekstra tur ödüyorsun öyle düşün


  • basond  (24.05.23 22:00:45) 
Turların artık maddi olarak çok bir avantajı yok. Tek avantajı rehber olması, vize işinin daha kolay hallolması, işte bir şikayetiniz olduğu zaman iyi bir tur şirketiyse ilgilenen birinin olması. Yoksa fiyat aynı aslında.

Aynı tarihlerde ispanya turu fiyatlarına baktım, kendiniz alsanız kafa kafaya gelir. indirimden uçak bileti yakalarsanız, airbnb ya da bookingden otel alırsanız çok daha ucuza bile gidersiniz.

Gezmeyi keşfetmeyi seven biriyseniz çok keyif almayabilirsiniz çünkü çocuk gibi sürekli bir rehberle onların seçtiği mekanlarda takılıyorsunuz. Özellikle popüler avrupa destinasyonları için tur biraz gereksiz bir seçenek bence. Bir de en turistik yani aslında dandik yerlere gidiyorsunuz.

Yani düşünün mesela istanbul'da o kadar güzel restoran var, ama turla gelen turistlerin çoğunu sultanahmet'teki o dandik kebapçılara götürüyorlar:) Bir de otel seçemiyorsunuz, genelde verdiğiniz fiyata değmeyecek otellerde konaklanıyor.

Yani tur programı yapmaktan keyif alıyorsanız kendiniz organize edip, bookingden araç kiralayıp aynı fiyata hatta turdan çok daha ucuza gezebilirsiniz.

Ama bunlardan keyif almıyorsanız tur mantıklı.

Turun bir can sıkıcı noktası da, şirket turu dolduramazsa iptal ediyor. Size başka bir tarih veriyor. Hatta atıyorum bugün ispanya turu aldınız 20000 TL'ye. Ama tur tarihinde iptal etti. O tarihte döviz arttıysa, ispanya turu o günün fiyatıyla 25000 olduysa tur şirketi size turunuz iptal oldu, ispanya turu isterseniz 5000 tl fark ödeyin, ya da 20000'e balkan turumuz var ona yazalım sizi gibi öneriler de yapabilir.

Bence tur dil bilmiyorsanız, tek başınıza güvende hissetmiyorsanız ya da çok egzotik rehbersiz gezmenin riskli olduğu yerlerde mantıklı. Yoksa değmez. ya da çok paranız varsa deneyim turu satan pahalı şirketlerden alıyorsanız mantıklı.
  • anten  (24.05.23 23:29:08 ~ 23:29:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.